Per Ryt-HansenForedrag

Børn, humor og livsmod

per-ryt-hansen-bifald

- for forældre og fagpersoner omkring børn

Humor skaber kontakt, får sagerne til at glide og løfter stemningen. Denne positive kontakt og grundstemningen i hjemmet og på institutionen, sætter sig i cellerne som legoklodser til et godt immunforsvar over for livets udfordringer. Humor, et optimistisk livssyn og et solidt selvværd er afgørende at få med sig i ud i livet for at give børn LIVSMOD.

Per Ryt-Hansen vil gennemgå børns humorudvikling fra 0 – 10 år. Fra det første smil til stadiet for begyndende voksenhumor. Hvad synes børn er sjovt og hvorfor? Hvordan lærer børn humor? Hvem er sjovest – mor eller far? Børn med humor bliver sjældent mobbet. Pas på ironi og sarkasme. Bøger og materialer om humor for børn præsenteres.

Velkommen til voksnes og børns fælles univers for mental leg, skæve grundlinjer, overraskende pointer og dobbeltbetydninger – på en bund af den megen forskning der er om børn og humor.

Varighed: 1,5 - 3 timer 

P.S. Per Ryt-Hansen har medvirket i humorprojekt i samarbejde med børnehave og DRTV, givet interviews til adskillige fagblade om børns opvækst og har flere gange været i Norge for at undervise børnebogsforfattere og -filminstruktører i børns humor.

Udtalelse

"Tak for i går. Dit foredrag gjorde lykke – både blandt personalet og forældrene. Det var en fornøjelse at være sammen med dig. Du var en god og underholdende formidler, hvilket betød, at alle var aktivt deltagende. Der var en fantastisk stemning, og alle har rost foredraget, som i sin form var livsbekræftende og humoristisk. Vi blev klogere på humorens betydning for børn. Resten af aftenen forløb i højt humør." - Ulla Engholm, leder af børnehaven Prinsessehøj, Lyngby-Taarbæk Kommune