Foredragsholder

Ny bog om sensitive kvinder i plusalderen

Foredragsholder Susanne Møberg, 62, er aktuel med sin nye bog Sensitive kvinder i plusalderen, der udkommer 1. december. Dermed er Susanne Møberg forfatter til i alt 12 bøger, hvoraf to er oversat til norsk og tysk.

Baggrunden for både bog og foredrag er, at det er en stor livsomvæltning at blive ældre, at børnene flytter hjemmefra, og at man på et tidspunkt forlader arbejdsmarkedet. Alligevel er det en livsfase, vi taler meget lidt om.

Susanne Møberg bliver ofte spurgt, om man bliver mere sensitiv med alderen. Det tror hun ikke, men det kan helt sikkert opleves som om, man gør. Det skyldes, at man i plusalderen ikke længere har det samme overskud og kræfter til at overkomme det samme som tidligere.

susanne-moeberg-sensitive-kvinder-i-plusalderen-foredrag-foredragsportalen

Der sker store forandringer i vores krop og tanker i plusalderen. Forandringerne kan være begyndt allerede omkring 45 års alderen – måske uden vi er opmærksomme på det. Hos de fleste bliver forandringerne tydelige i løbet af 50 års alderen, og for alle er det helt tydeligt, at plusalderen er godt i gang, når vi runder de 60.

Udviklingsmæssigt er plusalderen en livsfase med mulighed for udvikling frem for udelukkende afvikling.

– Livet er baseret på en universel lov, som betyder, at der i alt levende er indbygget en tilstand af forfald, siger Susanne Møberg. Vi bliver født, vi når vores højdepunkt, og derefter går det kun én vej – det går ned ad bakke. Der er en enkelt undtagelse. I vores sjæl er der ikke indbygget et forfald. Sjælen kan fortsætte med at udvikle sig hele livet i retning af et mere autentisk liv med modenhed og visdom.

I hendes nye bog kan du læse om de forandringer, der sker i dit liv som kvinde, når du bliver ældre – set i det sensitive perspektiv og du kan få et bud på, hvad du kan gøre for at imødekomme din sensitivitet i plusalderen. Hvad du kan gøre for at leve autentisk med vitalitet og glæde og i overensstemmelse med, hvem du naturligt er.

Susanne Møberg, der er en erfaren og inspirerende foredragsholder, er uddannet pædagog med særlig interesse for psykologi og personlig udvikling. Hun er desuden uddannet coach, instruktør i mindfulness og har specialiseret sig i det sensitive karaktertræk. Læs mere om hendes foredrag her:

Susanne Møberg

Sensitive kvinder i plusalderen 45+

Tidligere udgivelser

 • Særligt sensitive – Voksne, 2014
 • Særligt sensitive – Børn, 2014
 • Redskaber for særligt sensitive mennesker, 2012
 • Mod til selvværd – for særligt sensitive mennesker, 2011
 • Mindfulness for særligt sensitive mennesker, 2010
 • Er du også særligt sensitiv? 2009
 • Mal dig glad, 2008
 • Glad & Tilfreds med coaching, 2006 – kun som e-bog
 • Kærlighed & Selvværd, 2004 – p-bog og e-bog
 • Intuition & Handlekraft, 2002 – kun som e-bog
 • Mal med intuition, 1999