Foredragsholder

Man må for faen da blive til noget

Ny foredragsholder på Foredragsholder er Shu-bu-dua’s trommeslager, Bosse Hall Christensen, der fortæller om sit dramatiske og turbulente liv. Fra succes og fiasko – og retur igen.

Måske husker du:

Jeg er fluen Jeg har vinger på

Derfor gider jeg nu ikke gå

Jeg er ikke skabt til noget stort

Derfor sætter jeg mig på en lort

bosse-hall-christensen-shubidua-foredrag-foredragsportalenDet er en af de tekster, medstifteren af Shu-bi-dua, Bosse Hall Christensen, står bag. Foruden at være trommeslager i det ikoniske band var Bosse nemlig også forfatter til mange af sangene. Med sine sproglige indfald var han med til at sætte sit umiskendelige præg på Shu-bi-dua’s karakteristiske og finurlige tekstunivers i de gyldne år. Så selvfølgelig handler Bosses foredrag om Shu-bi-dua, men det er andet og mere end sex, drugs og rock ’n’ roll.

Bosse Hall Christensen tager afsæt i sin selvbiografi ”Gokkelajser” når han tager rundt og holder foredrag om sit spektakulære og usædvanlige liv med overskriften

Bosse fortæller om sin dysfunktionelle barndom, sin forstyrrede ungdom, og, ikke mindst, sin mangeårige kamp mod alkoholisme og det dobbeltliv som fulgte i dens kølvand. Om de mange svigt af børnene, indlæggelse på den lukkede og afvænning. Om selvmordsforsøg. Om et overraskende comeback med etableringen af et af de mest succesrige reklamelydstudier i Danmark, villa og Porsche, tilbagefald i misbrug, konkurs og den endelige rip-off. Først da Bosse mister alt, ikke mindst sig selv, bliver han i stand til endegyldigt at sætte proppen i flasken. Han kommer ud i lyset, går caminoen tværs over Spanien, hvor han genfinder sig selv, troen og håbet og sin egen version af en mening med livet.

Som voksen var Bosse en mand der havde det hele; kreativ sans, talent, humor, succes, store huse, dyre biler og skiftende forhold til mange spændende og smukke kvinder. Men indeni kæmpede han med følelsen af mindreværd og utilstrækkelighed, dæmoner og et alkoholmisbrug, som fyldte hans liv med skyld, skam og sorg. Igennem fyrre år har kæmpet en skjult kamp mod alkoholisme og har haft den latent dårlige samvittighed tæt inde på livet.

Ligesom i sin bog fortæller Bosse ærligt og tankevækkende om sit dramatiske liv. Her er ingen klynk eller selvmedlidenhed, snarere tværtimod! Bosse fortæller direkte fra hjertet, råt for usødet og med et befriende glimt i øjet.

Læs mere her:

Bosse Hall Christensen

Fra gulddreng til nuldreng, tur/retur