Nyheder

BZ’ere og ungdomsoprør

Mens Christiania tager et opgør med Pusherstreet er det måske en god tid til at komme tættere på ungdomsoprør og forsøg med alternative samlivsformer? Det kan René Karpantschof hjælpe jer med.

rene-karpantschof-foredrag-foredragsportalen-1René Karpantschof er uddannet cand.mag. i historie og har en ph.d. i sociologi. Han har forsket og undervist på flere universiteter og har udført forskning i protestbevægelser, samtidigt med at han selv har en fortid som radikal BZ-aktivist. Det er en unik kombination, der gør Renés foredrag til en både oplysende og personligt vedkommende oplevelse.

I løbet af efteråret sættes der formentlig fokus på BZ-bevægelsen, når Peter Øvig Knudsens næste bog udkommer. Den bærer titlen BZ og omhandler BZ-bevægelsen i 1980’erne. Måske er det en ide allerede nu at booke foredrag om ungdomsoprøret og de uregerlige unge?

Foredrag med en tidligere BZ’er

René Karpantschof fortæller blandt andet om slumstormere, BZ’ere, Ungdomshuset og Christiania i sine foredrag. Emner han er godt inde da han selv levede nogle dramatiske ungdomsår i 1980ernes københavnske BZ-bevægelse, hvor han deltog i nøgenhappenings, tag-selv aktioner og danmarkshistoriske uroligheder.

René kan også fortælle om historiske ungdomsoprør – vidste du for eksempel at der næsten altid har været uro på Nørrebro? Det har der, som han fortæller om i Nørrebros evige balledemagere.

Hør om det kaos, der prægede årene, men som alligevel førte til at Ungdomshuset på Jagtvej blev et af Københavns store kulturhuse i perioden. For trods kaos og det autonome kunne de unge også organisere.

Læs mere om René Karpantschof og hans foredrag her:

René Karpantschof

BZ’er, lovløs og fri?

Danskhed og multikultur, krig eller sameksistens?

Terror, ekstremisme og af-radikalisering

Nørrebros evige ballademagere