Foredragsholder

Få styr på pengene

Økonomi kan være svært at forstå og mange danskere låner for at klare hverdagen. Knap halvdelen af os har problemer med at forstå simple finansielle problemstillinger. Men det behøver ikke være så svært, siger foredragsholder Erik Fraas, der kan bringe jer tættere på en sundere økonomi.

Mange danskere har det svært med økonomi. Det viser en analyse fra Penge og Pensionspanelet, der viste at knap halvdelen af danskerne ikke kunne forklare relativt simple finansielle begreber. Andre tal fra Penge- og Pensionspanelet viser, at knap en af fem inden for det sidste år har haft problemer med, at få indtægten til at dække de faste udgifter og forbrug. Tæt på 100.000 har måttet optage lån for at betale regningerne. Og trods et fald de sidste to år, er rekordmange registrerede hos RKI.

En sund privatøkonomi med styr på udgifter og gæld giver overskud i hverdagen og skaber et godt fundament for fremtiden. En privatøkonomi i balance hvor uforudsete udgifter ikke vælter budgettet, og hvor der er råd til at komme på ferier og holde jul. Alligevel har mange ikke styr på indtægter og udgifter og ifølge Arbejdernes Landsbank har hver tredje dansker ikke et budget.

I uge 11 sætter man fokus på økonomi overfor unge men ældre borgere kan også lære mere om økonomi. For eksempel via et foredrag med bankrådgiver og gældsrådgiver Erik Fraas, som er ekspert indenfor privatøkonomi og gældsrådgivning. Erik Fraas blev uddannet bankrådgiver i 2000 og er efterfølgende blevet uddannet indenfor gældsrådgivning og gældssanering.

– Jeg oplever ofte, at familier kan spare mellem 2000-4000 kr. om måneden (24-48.000 om året) ved at ændre økonomiske vaner, fortæller Erik Fraas.

Ekspert bag kameraerne

Erik Fraas har mange års erfaring med rådgivning af kunder, som har problemer med at få økonomien til at hænge sammen, og har mange succesfulde metoder og redskaber, som kan hjælpe enhver med at få styr på gælden. Erfaring han har trukket på, når han har fungeret som ekspert på programmer om privatøkonomi på både DR og TV2.

Han sætter fokus på få mere ud af indtægten i sine foredrag. For mange er sjuskede og mangler overblik omkring deres økonomi. Men fokus og simple tricks kan få pengene til at strække længere.

Book et foredrag til din forening eller arbejdsplads og sæt fokus på et ømtåleligt emne. Læs mere her:

Privatøkonomisk optimering