Mange af os søger en mening med livet. Måske endda i særlig grad i tider med modgang eller tomgang. Når der ikke er så meget at grine af eller glæde sig til. Når det, vi tror på, viser sig ikke at være sandt, eller når vi indser, at det vi har kæmpet for, aldrig kommer til at ske.

Så søger vi en forklaring på, hvorfor tingene sker, som de gør. Et formål med tingene. Tegn som kan forudsige, hvad vi kan forvente os af det næste. Spor vi kan navigere efter, når vi skal træffe valg. Ting der er værd at holde fast i.

I foredraget Hvad vil det sige at være menneske? viser Sarah Warny Berg et udvalg af sine fotoserier, som fortæller om, hvordan mennesker, der er konfronteret med livets alvorlige sider finder mening i alt det svære. Og hvis ikke mening; så finder de måder at leve med det, der er svært.

Projekterne har vist Sarah at der ikke nødvendigvis er nogen mening med fortvivlelse, sorg og afsavn, men at følelserne opstår, når vi mister tro, håb og kærlighed. Det er et vilkår ved at være menneske, at vi af og til mister, og meningen opstår i den måde, vi håndterer det på.