fbpx
sanne-østergaard-bifald

Del på:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Sanne Østergaard Nissen

Forfatter og foredragsholder om tidens perfektionisme.

  • Om Sanne Østergaard Nissen
  • Foredrag
  • Anmeldelser

Det handler altid om DIG og MIG! Med nærvær, indsigt og poetisk charme sætter Sanne Østergaard Nissen – foredragsholder, ekstern lektor, rådgiver og forfatter til bogen SKØNHEDEN I DET UPERFEKTE – tidens perfektionisme og perfekthedspres under lup. Hun lærer os at omfavne skønheden i det uperfekte og deraf øge vores trivsel, selvværd, nærvær, samudviklingsprocesser, sammenhold og kreative mod…

Sanne er master i positiv psykologi, cand.merc. i international markedsføring og ekstern lektor ved UC SYD og University of Applied Sciences i Kiel. Hun holder foredrag og workshops og rådgiver om perfekthedskultur, perfektionisme og trivsel, som udløber af et forskningsprojekt og adskillige års akkumuleret viden om menneskets sind, adfærd og relationer. Hun har været rådgiver for regeringens stresspanel om unge, mistrivsel og perfekthedskultur.

Desuden har Sanne en kunstnerisk åre, hvor hun skriver og udgiver digte og sange, tegner og maler. Et foredrag med Sanne giver med garanti stof til eftertanke og refleksion, nærvær og hjerterum. Hendes motto er: ”Hvor der er hjerterum, er der skaberrum”. Sammen med musikeren Morten Rolskov Westergaard tilbyder hun også musikalske foredrag med fokus på kreativitet, mod og fællesskab.

Siden 2013 har Sanne Østergaard Nissen været først adjunkt siden lektor på UC SYD. Her har hun undervist i psykologi, kommunikation, markedsføring, forhandlingsteknik og personligt lederskab. Samtidig har hun forsket i perfektionisme og udgivet videnskabelige artikler. Hun startede sin karriere i mode- og skønhedsbranchen med salg og markedsføring for store nationale og internationale virksomheder, indtil hun fandt sit kald med at formidle og rådgive.

Foredrag med Sanne Østergaard Nissen henvender sig til unge fra folkeskolens sidste trin, efterskoler, gymnasier og de første år af videregående uddannelse. Hendes foredrag er ligeledes velegnet på arbejdspladser, da hun har gode erfaringer med blandt andet at undervise ledere i personligt lederskab på diplomuddannelsen i ledelse på UC SYD samt holde foredrag for virksomheder om ’Stress under forandringer’. Foredrag kan afholdes på dansk eller engelsk.

Sanne har en særlig evne til at skabe nærvær, stille tankevækkende spørgsmål og facilitere dialog og konstruktive samudviklingsprocesser.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Sanne Østergaard Nissen er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Sanne Østergaard Nissen ring til - tlf. 7026 0100

Skønheden i det uperfekte

PERFEKTION ER EN ILLUSION, og det ved vi godt, men de seneste 20-30 år er der sket en stigning i presset for at være perfekt. Perfekt for at være lykkelig. Perfekt for at være en succes på studiet, jobbet, i privatlivet og i den personlige branding i diverse udstillingsvinduer i den digitale verden. Perfekt for at være værd at elske. Men hvor stammer dette perfekthedspres overhovedet fra?

Foredraget tager os videre fra den individualistiske forbrugs- og selvudviklingskultur og foreslår håndgribelige refleksions- og dialogøvelser, som fordrer en bæredygtig og fællesskabsorienteret samudviklingskultur. Værktøjer som kan tages i brug med kollegaer, familie og venner, for at styrke relationer, fællesskab og samarbejde. Der er ingen mirakelkur, når vi taler om perfektionisme, men vi ved at perfektionisme står i diametral modsætning til kreativitet og innovation, der ofte er ønskelige kvaliteter i en foranderlig verden. Foredraget opfordrer til refleksion, samtale og derigennem mere hensigtsmæssige handlemønstre, når jagten efter perfektion tager overhånd og leder til mistrivsel.

Baseret på den japanske filosofi Wabi-sabi og håndværkstradition Kintsugi samt viden fra den positive psykologi, gives der i dette foredrag 12 bud på sammen at finde veje til at leve fuldt ud og med et balanceret fokus på: Trivsel. Kærlighed. Kreativitet. Opbyggelige relationer. Fællesskab. Flow. Glæde. Selvværd. Nærvær. Frihed. Mening. Mod. Styrker. Foredraget tager afsæt i bogen af samme navn: Skønheden i det uperfekte: Hvordan vi slipper fri af tidens perfekthedskultur.

PERFEKT versus DEFEKT

Sanne Østergaard Nissen stiller i dette foredrag spørgsmålet: Hvad er det perfekte liv for dig? Og hvornår er du helt perfekt? Hvordan vil du overhovedet vide om du er det? Tendenser som perfektionisme, hyperkompleksitet, social sammenligning, stress og øget fokus på præstation kan gøre det vanskeligt at finde ro, balance, selvværd, nærvær og livskvalitet. Omvendt har vi aldrig haft større forudsætninger for at trives. Trivsel og vejen dertil er på én og samme tid meget kompleks og helt enkel.

Foredraget er til dig, der har et ønske om mere trivsel i det daglige. Det er også interessant for dig, som har et ambitiøst menneske i dit liv, som du gerne vil hjælpe til mere trivsel og overskud, og giver øvelser til hvordan I sammen finder veje ud af perfektionisme og til øget trivsel. Under foredraget sættes perfektionismetendensen under lup med særligt fokus på uhensigtsmæssig perfektionisme. Der gives definitioner af perfektionisme, symptomer og årsager og bud på hvorledes tendensen til uhensigtsmæssig perfektionisme kan forebygges og mindskes.

Undervejs i foredraget faciliteres dialog og småøvelser. Få derved svar på om du har tendens til perfektionisme – både den hensigtsmæssige og den uhensigtsmæssige form. Lær at kende forskel, så du kan identificere, hvornår det er en positiv drivkraft, og hvornår du snubler i den uhensigtsmæssige perfektionismes tankefælder og handlemønstre.

Stress under forandringer

Til dette foredrag får du viden om, hvad der sker med mennesker, når deres verden ændres – enten fordi der sker ændringer på arbejdspladsen eller i privatlivet. Hvordan reagerer mennesker på stress og usikkerhed, hvad tænker de, og hvordan skal man som leder møde dette? Hvad gør man før, under og efter krisen har lagt sig? Er der noget man skal være særligt opmærksom på, og hvordan kommer man videre på den bedst mulige måde og plejer sit mentale helbred?

Vi lever i en foranderlig verden. Virksomheder og organisationer står konstant overfor mindre eller større omvæltninger. Der skal hyres og fyres. Systemer og procedurer laves om. Kunder kommer og går. »Forandring fryder«, siger vi. Men gør det nu også det? Helt grundlæggende bryder vi mennesker os ikke ret meget om forandringer.

Vi er vanedyr, og kan i det store hele godt lide genkendelighed. Det giver tryghed og forudsigelighed. Når vi siger at forandring fryder, mener vi i virkeligheden at variation fryder. Adspredelse fryder. Når der sker store forandringer pirres vores perfektionisme og selvværdsfølelse. For med forandringer hører også manglende kontrol, ligeledes frygten for om er god nok og har kompetencerne til at løse de(n) nye opgave(r). Det skaber stress.

Foredraget giver viden og konkrete redskaber til at trives og pleje det mentale helbred i forbindelse med større og mindre forandringer. Vi trives og er motiverede, når vi føler os som piloter i eget liv, og når vi føler os kompetente og har gode mennesker omkring os: Autonomi, kompetence og tilhørsforhold. Det gælder i privatlivet, på arbejdspladsen og hvor vi ellers slår vores folder i livets arenaer. Vaner rimer på planer. Men når planerne ændres, så må også planerne. Foredraget opfordrer til refleksion, samtale og derigennem mere hensigtsmæssige handlemønstre, når forandringens vinde blæser.

KREATIVT MOD · et musikalsk foredrag

Kreative processer er rodede. Paradoksalt nok så er perfektionisme et voksende problem i en verden, hvor der forventes af os, at vi er omstillingsparate, nytænkende, kreative og innovative. Perfektionisme er hæmmende for kreative processer, da frygten for at fejle og ”dumme sig” kan overskygge modet til at skabe og handle på sine kreative indskydelser.

Til dette foredrag fortæller Sanne sammen med musikeren Morten Rolskov Westergaard, hvad det vil sige at turde stå ved sig selv og sin kreative skaberkraft. At turde dele sin sårbarhed i kreative værker. At turde formidle hvad man har på hjerte, selvom man frygter de andres dom. Vores største og hårdeste dommer sidder nemlig mellem ørerne på os selv.

Foredraget med den musikalske formidling sat på videnskabelig formel, giver dig et skub til at vove modet til at være uperfekt. Modet til at turde stå ved dig selv og din kreative skaberkraft. Det er kreativt mod. Foredraget er velegnet til mindre eller større arrangementer og kan også arrangeres med efterfølgende danseorkester.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Sanne Østergaard Nissen er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Sanne Østergaard Nissen ring til - tlf. 7026 0100

“SUPER GODT – positive vinkler. Jeg har fået bevidsthed om at positive tanker/motivation giver en positiv spiral, og jeg har fået indsigt i relationer og hvordan de forbedres. Super god dialog og information omkring flow: Find flow og graf i forhold til perfektionisme.”
Jesper Finnemann, daglig leder
“Super godt foredrag og øvelser! Interessant viden om hvad der får os til at følge alle kravene om at være perfekt til det hele. Gode metoder og redskaber til at leve et mere afslappet liv og viden om hvordan jeg kan anvende metoder og redskaber i praksis. Jeg har fået fokus på hvad relationer gør ved os, hvordan fokus kan skabe ro og hvordan vi kan støtte hinanden”
“Digtet ’Så travlt vi har’ er meget smukt og skaber en lækker genkendelse. Det er en god reminder om at standse op og mærke efter! Tak for mange gode værktøjer til fremtidigt brug! Det har været en fornøjelse – tak for at føre os perfekt gennem perfektionismens verden”
Marlene Madsen, lærer
Det har været godt at blive bevidstgjort om de forskningsmæssige sammenhænge. Jeg har fået større bevidsthed om, hvad perfektionisme er, og hvad det gør ved én. Jeg har også fået værktøjer til at trives bedre. Specielt dejligt med fokus på værktøjerne til, hvad kan man selv gøre. Dejligt: Det positive i, at man har masser af muligheder for at påvirke tingene fremadrettet. Det var en aften med god stemning og dejligt at få nye input.
Tove Lützhøft, sekretær

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Del på facebook
Del på linkedin
Bliv inspireret af os

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.