ForedragHanne Faldborg

Jens Otto Krag – hvem var han?

Arrogant, selvglad og teflonbelagt. Sådan beskriver mange Jens Otto Krag. Der stod en aura af mystik omkring ham. Hvem var han?

Mange har stillet spørgsmålet uden at finde svar, selv blandt hans nærmeste, og trods adskillige bøger er det ikke tidligere lykkedes at trænge ind bag masken. Mest fordi fokus generelt har været rettet mod politikeren.

hanne-faldborg-krag-mennesket-og-magten-foredrag-foredragsportalenI sin biografi fra 2001: “Krag, mennesket bag masken”, lykkedes det for foredragsholderen Hanne Faldborg at grave ned under de skjulte lag.

Foredraget bygger på bogen og afdækker det hæsblæsende liv i magtens korridorer, og det ensomme i sindet. Et nærmest tvangsmæssigt forbrug af kvinder gjorde, at han blev forladt af den eneste kvinde, han virkelig elskede og følte sig tryg hos, Helle Virkner.

Jens Otto Krag døde bitter, uforløst og misforstået. Hvordan det kunne gå til, at den samme mand, der af mange betragtes som den største statsmand i Danmark i det 20. århundrede, ikke kunne finde ud af at forme sit eget liv? Foredraget giver svarene.

Under foredraget om det mytiske og mystiske menneske oplever man ikke kun det hæsblæsende liv i magtens korridorer, men også det ensomme i sindet. Samt det næsten tvangsmæssige forbrug af kvinder.

I et tankevækkende foredrag (spækket med humor, vid og bid), kommer forfatteren helt om bag masken på det sammensatte politiske geni, der altid følte sig misforstået.