Foredragsholder

Kom tæt på en korsfæstelse med Lasse Spang Olsen

lasse-spang-olsen-foredrag-korsfaestelsePåsken ligger nu bag os og igen i år kunne medierne berette om de traditionelle korsfæstelser i  San Pedro Cutud på Filippinerne. Her lader unge mænd sig korsfæste for at mindes den bibelske årsdag for Jesu korsfæstelse. En ekstrem religiøs ceremoni, med hyggelige billeder, der giver indtryk af stærk tro og dedikation.

lasse-spang-olsen-naeste-gang-jeg-doer

Som den eneste vesterlænding har Lasse Spang Olsen “fået lov” til at prøve korsfæstelse på Filippinerne. Efter en nær-dødsoplevelse besluttede Lasse sig for at komme tættere på at tro.

Et af midlerne blev oplevelsen af en korsfæstelse for at se om det førte til et møde med Gud eller Jesus. I Påsken 2014 var han derfor at finde på Filippinerne, hvor han deltog i ceremonien og blev ophængt på et kors med søm gennem hænder og fødder.

– Det gjorde kraftedme ondt. Jeg har godt nok prøvet mange ting, der gjorde ondt, men det her slog alt andet med hestelængder, sagde Lasse Spang Olsen til DR efter oplevelsen.

Før korsfæstelsen kunne finde sted måtte Lasse Spang Olsen dog først blive katolik, som er trosretningen på Filippinerne. Hvorvidt det lykkedes ham at komme tættere på sin tro, kan man høre i et af hans foredrag. Med billeder og film tager han tilhørerne med en tur til Filippinerne og en stor oplevelse.

Et oplagt indslag til en dialog om noget større.

Lasse Spang Olsen er mest kendt som filminstruktør og stuntman, men hans interesser rækker bredt. Blandt andet har han lavet en udsendelsesrække, hvor han kigger nærmere på alternativ behandling. Virker det eller er det fup, var indgangsvinklen til disse programmer.

Læs mere om dette foredrag her:

Næste Gang Jeg Dør

Du kan læse mere om Lasse Spang Olsen her:

Lasse Spang Olsen