Kurt NielsenForedragsholder

Kurt Nielsen

Kurt Nielsen er forhenværende misbruger med et langt og hårdt liv på den forkerte side af loven bag sig. Nu er han clean, har lagt fortiden bag sig og arbejder bl.a. som skuespiller, foredragsholder og med forebyggende arbejde, samtidig med han er i gang med en pædagogisk uddannelse. Den bruger han blandt andet i arbejdet med omsorgssvigtede børn.

Kurts foredrag er en stærk oplevelse, der giver dig et indblik i et miljø og en livsstil, der ALTID har meget store omkostninger. Samtidig får du rykket dine forestillinger, ser mennesket bag forbryder-klichéen og finder ud af, at Kurts dyrekøbte erfaringer kan gøre en stor forskel – de kan måske i sidste ende redde liv.

  

Kurt Nielsens historie

Kurt Nielsen er født i 1966 som søn af en voldelig og pillemisbrugende mor og en alkoholisk far. Kurt endte i en tidlig alder på børnehjem og senere diverse ungdomsinstutioner og fængsler. Han har to brødre og havde en lillesøster. Hans lillesøster blev fundet på et toilet – hun døde af en overdosis heroin, blot 21 år gammel. Kurts anden bror er stadig, aktiv narkoman, mens den sidste bror er fodboldtræner og lever et stabilt familieliv i Jylland. Kurt begyndte som ca. 15-årig at både ryge og sælge hash på Christiania. Han bosatte sig på Christiania, da han var 15 år. Der boede han i 15 år, med sin daværende kæreste, som er mor til hans datter.

Han havde en lukrativ forretning derinde, som muliggjorde det massive hashbrug. Da Kurts søster døde, skete der noget indeni ham. Stille, men sikkert påbegyndte han et kokainmisbrug – selv om han havde været imod hårde stoffer hele sit liv. Det, som startede med kokain til nytårsaftener, udviklede sig til et had/kærlighedsforhold til dette stof, som skulle ende med at blive hans primære stof. Forbruget af kokain udviklede sig støt op efter hans søsters død, som påvirkede Kurt meget voldsomt. Han var meget fortvivlet til hendes begravelse og drak sig fuld og tog nogle flere stoffer.

Kurt begyndte at tage kokain i hverdagene og festede meget, og han endte derfor i 1994 (som 28-årig) i behandling for alkohol og stoffer. Kurt kunne ikke forblive clean efter behandlingen. Kurt lavede flere ydre foranstaltninger i årene efter for at undgå tilbagefald: flyttede fra Christiania, tog ud at rejse, tog i sommerhus, fik nye kærester, biler eller guldkæder. Kurts kone gik fra ham efter 15 års samliv, da deres fælles datter var 6 år. Årene derefter efter var præget af et massivt kokainmisbrug, trods gentagende misbrugsbehandlinger som han droppede ind og ud af.

Kurt var rigtig heldig og fik et par filmroller i Pusher filmene, hvor han spillede sig selv. Kurt fik som teenager øgenavnet Kusse-Kurt, fordi han havde for vane at tale om og være meget optaget af kvinder. Kurt har siden sin første behandling haft mange perioder i sit liv clean fra brug af stemningsændrende midler, med højst 11½ måneders varighed. Kurts stædige beslutning om at få et værdigt liv – fri fra stoffer og kriminalitet har endelig givet pote. Kurt droppede til sidst den kriminelle løbebane og tog et job som skraldemand – hvor han arbejde i halvandet år. Han har siden arbejdet med unge kriminelle.

Han har arbejdet meget med sig selv via teaterskoleophold, healere og selvhjælpsgrupper såsom Anonyme Narkomaner og Anonyme Voksne Børn af Alkoholikere. I dag lever Kurt et værdigt liv uden misbrug af alkohol eller stoffer.