Bjarne JensenForedrag

Lev med hjertesvigt · fra løb til gang

bjarne jensen bifald

Bjarne Jensen har konditrænet systematisk fra han var ca. 15 år. Han har løbet konkurrencer til han var ca. 30 år og havde dengang en iltoptagelse der lå på ca. 5,3 liter. Efter Bjarne stoppede med at løbe konkurrencer har han dagligt løbet ture. - Derfor kom det bag på ham, at han sidste år fik en blodprop i hjertet i november måned og senere en blodprop mere.

Det Bjarne vil fortælle om her, er hvordan han forløbeligt er kommet igennem det forløb. Så han nu har det godt, med en fantastisk hjælpe fra lægerne på Hillerød sygehus og det genoptræningsprogram han selv har lavet med sine erfaringer fra de mange år han har trænet løb. Det den træning m.m. og så det psykiske aspekt Bjarne Jensen vil tale om. I det hele taget om struktur på genoptræning og undgå skader m.m.

De erfaringer vil han gerne give videre. Bjarne har ført en træningsdagbog fra januar i år og til i dag, hvor han har noteret distance, tid, arbejdspuls og nogle dage også blodtryk. Pulsen har været omdrejningspunktet for hans daglige træningsindsats og da han løb konkurrencer. Så det er også pulsen i dag, hvor han går cirka halvanden time dagligt uanset vejret. Bjarne har altid trænet meget alene og det kan han stadig lide. Modsat mange andre tror Bjarne, at det en fordel at træne alene specielt nu så ikke konkurrence tosseriet tager over.

Bjarne Jensen er ikke læge, ernæringsekspert eller lignende. Men mener alligevel at han kan bidrage med træningsråd, kostråd og sund fornuft m.m. De ting som har hjulpet ham.

Da Bjarne og sikkert også nogle af deltagerne er i risikogruppen, forventer han at alle følger myndighedernes anvisninger. Er det muligt holder han gerne foredraget udendørs. Er det indendørs vil Bjarne bede deltagerne have mundbind med.