Nyheder

Med en ghost-writer på arbejde – foredrag med Anette Vestergaard

De fleste mennesker ville blive nervøse ved tanken om at fortælle alt til en person man overhovedet ikke kender. Derfor indleder Anette Vestergaard samarbejdet ved at lægge en bog midt på bordet og sige:

Det her samarbejde handler ikke om dig og mig. Det handler om den her.

Og så lægger hun hånden på bogen. Det får altid personen til at slappe af og Anette Vestergaard kan gå i gang med sit arbejde.

Anette Vestergaard er uddannet journalist og er en af forfatterne bag Nynnes Dagbog. Det blev hendes første bog og førte til at hun i 2004 forlod journalisthvervet og siden har arbejdet som forfatter.

Tricket med bogen virkede sammen med Peter Ingemann og historien om den folkekære studievært, kendt fra DRs populære boligprogram Hammerslag, blev Anette Vestergaard’s første bestsellerbiografi som ghostwriter. Senere fulgte arbejdet med at lære Hanne Bech Hansen at skrive fiktion.

Livet som ghost-writer på kendtes biografier har bragt Anette Vestergaard tæt på en række spændende liv. Lige fra Tine Bryld til Joan Ørting og Anne Dorthe Tanderup. Men hun står også bag bogen om de mere anonyme Steen og Henrik Nielsen fra Aarhus.

anette-vestergaard-nemme-penge-foredragsportalenOver en ti-årig periode smuglede de to brødre over 4 tons hash til Danmark via Holland og millionerne væltede ind på deres konti i Luxembourg og Gibraltar. Men så kom politiet på sporet af dem, godt hjulpet på vej af en hollandsk sladrehank. Det sjove ved det projekt var, at bogen blev skrevet i samarbejde med den politimand der i sin tid havde afhørt Henrik og Steen i mere end 100 timer og endte med at sende dem ni år bag tremmer sammenlagt! De er nemlig et par rigtig gode drenge, de to brødre, og det tror man jo ikke umiddelbart om folk der har tjent over 30 millioner på at sælge hash!

I dag er brødrene ’pensionerede’ og det er kriminalassistent Holm også. Men de er stadig bedste venner og morer sig kosteligt over alle de røverhistorier og benspænd de lagde ud for hinanden dengang opklaringsarbejdet stod på.

Et foredrag med Anette Vestergaard handler dels om arbejdet med at skrive en biografi, men hun kommer også med anekdoter og oplevelser med hendes hovedpersoner. Hun siger selv om sit foredrag:

Når du går hjem, vil du ikke kun være klogere på hvordan man overlever alkoholisme, bilbomber, afsporede tog, svigt og løgne, du vil også få et unikt indblik i hvordan man lever med elitesportens benhårde krav hængende over hovedet eller overlever i et kvindefængsel

Det lykkedes hende forøvrigt at lære Hanne Bech Hansen at slå et menneske ihjel! Altså i bogform, hvilket kan opleves i bogen Lasten.

anette-vestergaard-boeger-foredragsportalen

Du kan læse mere om Anette Vestergaard og hendes foredrag her:

Anette Vestergaard

Den gode biografi – et spørgsmål om tillid