Foredragsholder

Mening i arbejdslivet

DR sender for tiden Overklassen på udebane. Et fantastisk program hvor modekongen Erik Brandt og dronningens tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen besøger mere almindelige danskere. I første program er de med kassedamen Annette på arbejde. Før de møder Annette gør Erik og Christian sig tanker om Annettes muligheder for at avancere væk fra jobbet som kassedame.

Sådan har mentaliteten været på arbejdsmarkedet i mange år. Vi skal hele tiden være på vej videre. Vi skal sælge mere. Vi skal producere mere. Og de fleste medarbejdere skal hele tiden være på vej mod mere ansvar. Vi er hele tiden på vej imod det der bliver godt. Hele tiden.

Men den dagsorden er ved at ændre sig så småt. Bevægelsen er sat i gang og det bekræftes i en amerikansk statistik fra PayRoll. Her slås det fast, at de såkaldte millennials har en anden dagsorden med at gå på arbejde. For dem er det vigtigste, at arbejdet er meningsfyldt.

Men det er ikke kun blandt de unge. Også erfarne erhvervsfolk finder nye veje at gå. I går hørte jeg om to eksempler på erhvervsfolk med “gang i karrieren”, der begge valgte at sige stop. Det var simpelthen ikke sjovt at gå på job længere. Alt for mange opgaver, unødvendig opfølgning og ingen tid til at fokusere på det de helst ville arbejde med. Begge valgte at vende ryggen til prestigefyldte og meget synlige jobs, der fyldte meget i hverdagen og som de aldrig holdt fri fra. Det er modigt, men jeg tror vi kommer til at opleve mere af den slags og ændringer på arbejdspladsernes opbygning.

Arbejdstagerne – og især de kommende – vil ikke længere stilles med de effektive amerikanske ledelsesprincipper, der oprindeligt er udviklet til krigstid men nu stresser os i fredstiden.

Inspiration til dig

Blandt vore foredragsholdere kan du også finde inspiration til at finde harmoni i dagligdagen mellem job og fritid. Se for eksempel disse foredrag:

Mindfulness

Lykken er lige foran dig

Hvor blev livsglæden af?

Worklife-balance

Hvordan kommer du til at blomstre?

Og er du træt af den megen snak og støj, kan vi også tilbyde et foredrag om stilhed og den store, skjulte værdi ved stilhed: