Foredragsholder

Fra nord til syd på to hjul

I 2015 tog Flemming Ehlerth Jørgensen på en længere tur på motorcykel. Første del af turen gik fra hjemmet i Haderslev til Kapnord. En oplevelse, der kunne stille de fleste tilfredse i et enkelt år. Men ikke Flemming.

For han vendte motorcyklen og kørte derefter hele vejen til Cape Agulhas, som er det sydligste punkt i Afrika. En tur gennem to kontinenter og vidt forskellige kulturer.

Til daglig er Flemming Ehlerth Jørgensen konsulent med mange rejser rundt i Danmark. Men i 2015 kom der lidt flere kilometer end vanligt på triptælleren. Samtidig blev hovedet fyldt med oplevelser og indtryk mens kameraets hukommelseskort blev fyldt med billeder af de mange indtryk.

Oplevelserne var mange. Fra fanget i en snestorm i ødemarken til at veje der pludselig holdt op midt i junglen. Dette blev krydret med korrupte embedsmænd og lurendrejere, der forsøgte at få fingre i Flemming Ehlerth Jørgensens kontanter undervejs på rejsen.

Der blev dog også tid til andet end at rejse fra nord til syd. Flemming Ehlerth Jørgensen tog sig også tid til at forsøge at hjælpe nogle af de skæbner han mødte undervejs. Ligesom han også selv blev hjulpet undervejs. Også selvom hans hjælpere selv var fattige og uden økonomisk overskud blev Flemming flere gange på turen mødt af åbne arme og varme hjerter.

Det blev en tur gennem forskellige kulturer, men det blev også en tur, der gav Flemming Ehlerth Jørgensen nyt indblik i ham selv. De mange kilometer gav mange timer i eget selskab og på et tidspunkt blev forhindringerne næsten for meget. En nævenyttig embedsmand ved en grænse var lige ved at sætte en stopper for projektet. Flemming Ehlerth Jørgensen var lige ved at give op, men modtog en besked fra en god ven, der fik ham til at holde ud.

Alt dette krydret med billeder fra turen og beskrivelser af de mange indtryk har gjort Flemming til en efterspurgt foredragsholder efter sin hjemkomst. Der er mange, der gerne vil høre om hans oplevelser og få et friskt indtryk af situationen i de mange forskellige lande, Flemming Ehlerth Jørgensen besøgte på sin vej.

Her kan du læse mere om Flemming Ehlerth Jørgensen eller om hans foredrag Cape 2 Cape.

Andre foredrag om tohjulede oplevelser:

Jorden rundt på cykel

Afrika-ekspeditionen 2011-2012

Silkevejen på motorcykel

Sibirien og Mongoliet på motorcykel