Kasper Møller AndersenForedrag

Økonomisk Uafhængig · Når betalt arbejde bliver frivilligt

Kasper Møller Andersen bifald

Økonomisk uafhængighed er et begreb, der vinder frem i Danmark for tiden, og betyder, kort sagt, at nå til et sted hvor betalt arbejde er frivilligt. Selvom økonomisk uafhængighed jo er noget vi alle bør opnå, da vi ellers ikke kan gå på pension, så handler dens nyfunde popularitet meget om hvordan man opnår den før pensionsalderen. Og for mange er økonomisk uafhængighed endda bare et middel mod et mål, og i virkeligheden er den en del af en større rejse mod at få kontrollen over sit liv. Denne rejse mod tidlig uafhængighed kræver en speciel indsats, der også kaster meget mere af sig end bare penge.

I en tid hvor store dele af befolkningen føler sig stressede, med større og større krav til vores opmærksomhed og fleksibilitet, står økonomisk uafhængighed som en måde at sige fra. Men hvordan giver uafhængighed mening i Danmark, med sine stærke sikkerhedsnet til borgerne? Hvordan får vi mere livskvalitet for vores penge? Og hvad får folk til at spænde ben for deres økonomi hele tiden? Dét vil I høre meget mere om i dette foredrag, hvor hele turen mod uafhængighed skal vendes:

• Hvornår er man egentlig uafhængig?

• Hvad er pointen med at opnå det?

• Hvordan bliver man faktisk uafhængighed?

• Hvad er konsekvensen hvis flere af os lever som uafhængige?

Foredraget tager udgangspunkt i Kaspers egen erfaring, og er en lun fortælling ud i økonomi og biologi. Kasper er softwareingeniør, og var nede med stress i 2017, og har siden dengang engageret sig meget i økonomisk uafhængighed og i fællesskaber omkring FIRE (Financial Independence, Retire Early) som det også kaldes. Den proces har været både en måde at komme sin stress til livs, ved at leve i bedre overensstemmelse med hvad han faktisk har tid og overskud til, men også en måde at finde mere mening og glæde med livet, selvom han stadig har en del år tilbage før hans uafhængighed er opnået.