ForedragLucy Vittrup

Rør ved mig, så jeg kan mærke at jeg lever

Derfor er evnen til fysisk berøring, sanselighed og intimitet essentielt for enhver arbejdsplads

I dette foredrag viser Lucy Vittrup, hvordan vi sammen skaber større tillid, mere ro og øget trivsel i vores samarbejde på en arbejdsplads. Grebene er simple. Lucy åbner for lysten til at træne vores sanselighed – en af vores største ressourcer, som mange mennesker bruger meget lidt i vores daglige arbejde – hverken som privatpersoner eller medarbejdere.

Stress, angst og utryghed ville være en langt mindre udfordring på danske arbejdspladser, hvis vi kunne udskrive fysisk berøring på recept. I Danmark er fysisk berøring forbundet med noget grænseoverskidende og ofte intimiderende. Tankevækkende, for berøring udløser bl.a. hormonet oxytocin, der kan have en række særdeles positive effekter på vores arbejdsmiljø og den enkelte medarbejders oplevelse af trivsel.

Som mennesker og medarbejdere har vi brug for berøring, omsorg og intimitet. Vi betaler os fra dette, når vi går til frisøren og fodmassage eller for den sags skyld, når vi køber en hund. Mange har svært ved at sætte grænsen mellem intimitet og seksualitet – og derfor bliver vi blufærdige ift. snak og handling på området.

Foredraget er bygget på evidensbaseret forskning og bygger bl.a. på nogle af de kulturelle forskelle på kropslighed og intimitet, som Lucy Vittrup har oplevet i en sin danske opvækst med en nordjysk, kropsforskrækket far og en varmblodet colombiansk mor.