Foredragsholder

Så du DR2’s ærlige dokumentar Fluer i Kødbyen om Shu-Bi-Dua i lørdags?

Shu-Bi-Dua er bandet, der aldrig rigtig blev anerkendt, men som var større end Gasolin i de gode år. Der er tale om Danmarks bedst sælgende orkester, og måske den mest folkekære danske popgruppe nogensinde.

bosse-hall-christensen-shubidua-foredrag-foredragsportalenAlligevel er det ikke in at sige at man var fan af Shu-Bi-Dua. Deres legende tekster og lette musik er ikke comme il faut, trods den store udbredelse. Der er nok ikke et Sankt Hans bål i Danmark uden lyden af Shu-Bi-Duas Midsommervise. Ligesom mange danskere også har et nært forhold til Hvalen Hvalborg.

Siden debuten i 1973 har Shu-bi-dua solgt over 6 millioner plader, så der er tale om Danmarks bedst sælgende orkester. Og måske det mest folkekære nogensinde. Men trods successen var livet i bandet ikke lutter lagkage.

På et tidspunkt blev bandet delt op i to lejre. I den ene befandt sig en keyboardspiller, der ikke kunne lide at optræde, og en trommeslager, der kunne lide alkohol lidt for godt. De to størrelser passede ikke ikke så godt ind i forretningen, Shu-Bi-Dua.

Det kostede Bosse Hall Christensen positionen som trommeslager og tekstforfatter i hele Danmarks Shu-Bi-Dua. Ti år var slut og sådan beskriver Bosse Hall Christensen fyringen overfor Euroman:

– Det tog vanvittig hårdt på mig. Det var hele min identitet, en drengedrøm om at blive rockstjerne, der blev taget fra mig. Det var også mit levebrød. Jeg havde levet af Shu-bi-dua i 10 år, rigtig godt endda. Og så var det også svært mentalt at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Har man først smagt på det søde liv i show-bizz, ved man også at et 9-17 job ikke svinger på same måde.

Du kan få indblik i livet i Shu-Bi-Dua og Bosse Hall Christensens op- og nedture før og efter Shu-Bi-Dua. Læs mere her:

Fra gulddreng til nuldreng, tur/retur

Du kan se dokumentaren om Shu-Bi-Dua her.