ForedragJens Balle

Sådan skaber du forandringer

Et levende foredrag om forandringer og hvordan man skaber dem.

Vi får tudet ørene fulde om at vi skal være forandringsvillige. Og det er de fleste også – i hvert fald hvis forandringerne ikke rammer dem selv.

Vore hjerner er nemlig bygget til at have det bedst med at alt er som det plejer. Så kan vi nemlig minimere energiforbruget og meget nemmere gå igennem hverdagen. Vi har forskellige systemer i hjernen, der fungerer bedst hvis vi kan gøre som vi plejer. Nogen gange udløser det endda belønning, at holde fast i “sådan plejer vi at gøre”.

Verden ændres hurtigere og hurtigere og det stiller krav til os allesammen. Krav om at vi skal være forandringsvillige. Det vidste Darwin allerede i 1859 da han skrev om “survival of the fittest to adapt” i hans Arternes Oprindelse.

Det var faktisk det han skrev, selv om han ofte er citeret for kun at skrive “survival of the fittest”. Tilpasningsevne og forandringsvillighed har været vigtigt for evolutionen ligesom det er vigtigt for virksomheder i dag. I begge verdener er dinosaurerne, der var modstandere af forandringer, blevet udryddet.

Hvad enten det er forandringer på jobbet eller i privaten er de svære at gennemføre, fordi vi ofte fastholder os selv i gamle mønstre.

Derfor er det vigtigt at tænke forandringernes konsekvenser igennem. Skal medarbejdere arbejde anderledes skal systemerne rundt om tilpasses de nye handlingsmønstre. Hvis I måler som hidtil får I som hidtil. Skal du omlægge kostvaner privat er du også nød til at ændre omgivelserne.

Mange ting styrer, hvorfor vi gør som vi gør. Noget er vi opmærksomme på – andre sker ganske ubevidst.

Det er emnet for dette foredrag om forandringer. Det tager udgangspunkt i eksempler på hvor vanskelige forandringer kan være og kommer med forslag til hvordan forandringer kan gennemføres med succes.

Jens har gennemført flere forandringsprocesser i både små og store organisationer ved brug af simple værktøjer. For ofte virker det simple bedst.

Foredraget tilpasses jeres situation og behov ligesom det også kan være en del af et forløb.

Varighed: 45 til 60 minutter