Narcissister i parforholdet

Den narcissistiske mand i parforholdet er interessant i uhyggelig grad, fordi han er så vanskelig at gennemskue. Det er som om, han har to personligheder.

Udadtil virker han velfungerende og fremtræder charmerende, galant og intelligent. Han kan have et ansvarsfuldt job, han kan have succes og fungere godt i andre sammenhænge. Han har ikke en udpræget asocial og afvigende adfærd. Han er ekspert i at kurtisere og forkæle en kvinde, så hun føler sig som noget helt særligt og den eneste ene. Det er ikke underligt, at hun bliver forelsket i ham.

Men når man kommer følelsesmæssigt tæt på, opdager man det grænseoverskridende i hans adfærd. Han forventer at få kvindens udelte opmærksomhed og beundring. Han har ingen empati og er udelukkende optaget af at få sine egne behov opfyldt. Han har behov for at have magten og kontrollen i forholdet, og han anerkender kun sin egen mening og sit eget verdensbillede. Han begrænser og nedbryder kvindens selvværd, personlighed og selvstændighed, og han er verdensmester i at lyve.

Kvinden bliver forvirret og usikker på sig selv, fordi narcissisten er ekspert i at skabe konflikter og samtidig fralægge sig ansvaret og få hende til at fremstå som problemet i forholdet. Hun kan føle sig uendelig meget alene, fordi det er så vanskeligt at forklare til andre, der ikke de selv har været tæt på en narcissistisk person.

Kom og hør om, hvad der kendetegner en skadelig narcissist, og hvad det gør ved en kvinde, der lever i et usundt parforhold med en narcissistisk mand, samt hvordan man kan komme fri af forholdet med selvværdet og værdigheden i behold, hvis det er det, man ønsker. Samt hvordan man som pårørende kan hjælpe en, der lever med en narcissistisk person tæt på.

Både mænd og kvinder, kan have det skadelige narcissistiske træk i personligheden.  I dette foredrag sætter Susanne primært fokus på den narcissistiske mand i parforholdet, men du vil også kunne genkende den narcissistiske kvinde.

Få blandt andet svar på spørgsmålene:

  • Er vi ikke allesammen narcissister?
  • Hvordan genkender man den skadelige narcissist?
  • Hvordan gennemskuer man narcissistens kommunikationsform, som manipulerer, forvirrer og vildleder?
  • Hvorfor er det så nemt at blive forelsket i en narcissist?
  • Hvad gør det ved en kvinde, der er lever i et usundt forhold med en skadelig narcissist?
  • Hvordan kommer man fri af forholdet med selvværdet og værdigheden i behold?
  • Hvad kan man gøre, hvis man vælger at blive i forholdet?
  • Er sensitive kvinder i særlig grad udsatte for at forelske sig i en narcissist?
  • Hvad kan du gøre for at hjælpe en person, der lever i et usundt forhold med en narcissist?

Varighed: Ca 1 time

Lignende foredrag: