Sara SpangsbergForedrag

Stress på arbejdspladsen

foredrag

- i et individ-orienteret perspektiv.

Et spændende og lærerigt foredrag med et handleorienteret fokus i forhold til, hvad den enkelte medarbejder kan gøre for at passe på sig selv og sine kollegaer i en nogle gange presset og omskiftelig hverdag.

Foredraget giver

  • En forståelse af, hvad der sker i kroppen og hjernen, når vi rammes af stress
  • Viden til at kunne genkende tegn på stress, hos sig selv og andre
  • Redskaber til at mindske smitterisikoen ved stress
  • Refleksioner over egen praksis, samt kulturen, på arbejdspladsen
  • Redskaber til at undgå stress, afhjælpe den i de tidlige faser, samt bearbejde den i de alvorlige faser.
  • En forståelse af, hvordan man kan forstå og møde den stressramte

Der deles rundhåndet ud af teoretisk viden og praktiske værktøjer til stresshåndtering, krydret med masser af billedsprog, eksempler fra eget liv og et skævt smil.

Gør foredraget til en temadag

Der er mulighed for at udvide foredraget til en temadag, hvor deltagerne får mulighed for at arbejde indgående med, hvordan man i det enkelte team kan nedbringe risikoen for stress. Her arbejdes der i dybden med de konkrete fokusområder, der opleves som relevante for teamet, f.eks.  kulturen på arbejdspladsen, samarbejdet om håndteringen af opgaver, den enkeltes redskaber til at undgå og bearbejde stress m.m.

Anbefalinger

Tak for en formidabel formiddag i fredags– helt uden stress.  Jeg har været til en del seancer omkring emnet stress; i arbejdsmiljøuddannelsesregi, i forbindelse med personaleledelse etc., så jeg synes egentlig jeg har hørt en del om både teori og praksis i dette felt og synes egentlig jeg vidste det meste. Alligevel var jeg særdeles beriget, for dit foredrag/workshop om stress, var meget mere ”Stressproblematikken- Hands on” hvor der sådan var potentiel mulighed for øjeblikkelig handling. Jeg var vild med dine billedlige italesættelser, som gjorde det let for mig at knytte an til essensen. Det var faktisk ikke svært at følge din opfordring om at tage 2 ting med mig, som jeg vil bruge fremadrettet for at jeg kan holde mig fra stressgrundens rand” - Steen Windfeldt, skolekonsulent og tidligere skoleleder i Sorø Kommune

Supergodt – specielt stressforedrag – Ikke at det var en øjenåbner, for er klar over jeg er på kamppladsen – men det gav blik for, at jeg skal arbejde med det. Du er meget informativ og bruger rigtigt mange gode beskrivelser og historier – der giver en god afklaring. Du er god til at skære igennem uden at være en skrapsak Du er nede på jorden og taler på det niveau jeg/vi er på. 5 stjerner. Tak” - Anonym deltager, på temadag om stress på arbejdspladsen

Foredraget kan naturligvis tilpasses de behov, der er i lige netop jeres organisation. Både hvad angår indhold, deltager antal og varighed.