Foredragsholder

Teenagere og hvad så?

Et nyt skoleår er godt i gang. Det betyder nye årgange og mulighed for nye problemstillinger. Nye for forældre men alligevel gamle problemstillinger på mange måder.

Vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker, når den skulle arbejde. De unge rejser sig ikke længere op, når ældre kommer ind i et værelse. Den modsiger deres forældre, skryder op i selskaber, sluger desserten ved spisebordet, lægger benene over kors og tyranniserer lærerne.

Sokrates citeres for dette udsagn og dermed en dokumentation for at teenagere/børn altid har været lidt på tværs. At det så formentlig ikke er Sokrates, men derimod Aristophanes (446-386 før Kristus) ændrer ikke meget ved at ungdommen alle dage har udfordret deres forældre.

Det er ofte overskriften på skoleårets første forældremøde i de større klasser. Det kan være vanskeligt, da ikke alle er enige om hvordan teenagere skal håndteres.

john-madsen-profil-foredragsportalen

Oplæg til debat

Få en bedre debat med en ekspert i håndtering af unge. John Madsen har mere end 25 års erfaring med at arbejde med unge – både pædagogisk, psykologisk og terapeutisk. Oprindeligt er han uddannet lærer men i dag arbejder han som selvstændig børne- og ungekonsulent. Desuden har han skrevet mere end 15 bøger om børn og unge og bliver ofte brugt  af medierne som ekspert.

Lad John Madsen komme med et oplæg til debatten på jeres forældre møde. En aften med John Madsen åbner op for den nødvendige dialog om mange af de spørgsmål teenageres forældre ofte møder som for eksempel:

  • Hvor mange timers søvn skal han have?
  • Må hun bruge make up i 6 klasse?
  • Hvor lang tid må man spille computerspil?
  • Må de spille voldsprægede spil?
  • Skal cykelhjelmen stadig på?
  • Hvordan med takt og tone på de sociale medier?
  • Må de drikke energi-drikke?
  • Hvad når det kommer til alkohol og andre stimulerende stoffer?

Der er desværre ikke nogen manual, men med dialog kan I komme lidt tættere på målet og måske også få skabt nogle trygge rammer for skolelivet.

Læs mere om John Madsen og hans foredrag her – eller kontakt Foredragsportalen for at høre mere.

Hvordan klarer man sig bedst som forældre til nutidens teenagere?

John Madsen