Du danske mand af al din magt. For ikke at tale om kvinderne. Fra Jellinge til morgenavisen.
I en række vidnesbyrd, i medier til hver en tid, kan vi hente overraskende oplysninger om os. Hvert eneste digt, hver en roman, hvert et hus med år på bagen og også de nye er kilder til forståelse af danskernes væsen og væren på godt og mindre godt. Kilderne findes de mest mærkværdige steder: da munken gik i enge, i Saxos spin om Absalon, hos Halfdan Rasmussen, Kim Larsen, H.C. Andersen, Rifbjerg og den lille havfrue, i Kongeåen, på Himmelbjerget, i Altona og på Færøerne osv.
Svimlende mængder man skal have øje for. Alder ingen (større) hindring. Når det første tal sniger sig over de 6. Hvor sjovt kan det blive?
Den tredje alder er en omskrivning af den kendsgerning, at livet er ved at være til at overse. Fremadrettet, som man siger.
Det er der ikke så meget grin ved, da samfundet er beregnet på borgerens funktion af varig forbruger. Døden er i den forbindelse noget rod. Næppe nogen trøst for omsætningen at kirken – omend med præstens sigende forbehold – annoncerer det evige liv. Det er formentlig pengeløst.
Hastigheden i kommunikationssamfundet gør livserfaring endnu meget mere ubrugeligt end før i tiden. Som gammel gør man de fleste yngre og de bevilgende myndigheder en stor tjeneste ved at pakke sammen i alderdomsghettoer.
Men så let får de os ikke!
Hør, hvad Georg Metz har at sige om alt dette.