Foredrag om FN’s verdensmål i lokalt perspektiv
De kommende 10 år bliver afgørende for menneskehedens historie. Vi skal omstille vores adfærd, livsstil og samfund, så vores børn og børnebørn får en bæredygtig fremtid. Omstillingens omfang kan virke uoverskuelige, men konsekvenserne, hvis vi ikke gør noget, er til gengæld ubærlige!
Overalt i verden viser lokalsamfund, at det er muligt at udvikle en ny forståelse af det gode liv. Hvor fokus flyttes fra forbrugersamfundets unødvendige og ødelæggende forbrug til sociale fællesskaber, der sammen skaber lokal bæredygtig udvikling.
Ligeledes viser det sig, at folkelige bevægelser ofte bidrager med problemløsning og eksperimenter, der skaber grundlaget for kommercielle succeser inden for den grønne sektor.
Foredraget i overskrifter
- Verdensmålenes udvikling fra 1972 og frem til i dag
- Klimaet, biodiversiteten og demokratiets aktuelle tilstand
- Civilsamfundet som en af omstillingens frontløbere
- Omstilling med fokus på høj livstilfredshed, lav miljøbelastning og lokal udvikling
- Folkeoplysning og demokratisk fornyelse som katalysatorer til at fremme lokalsamfundsledet omstilling
Ditlev Nissen giver et bud på, hvordan folkeoplysning om bæredygtig udvikling kan støtte borgere og lokalsamfund, der ønsker at flytte sig fra at være en del af problemet til at blive en del af løsningen – så disse borgere og lokalsamfund kan blive grønne frontløbere, der udvikler innovative løsninger, der viser vej i retning af bæredygtige samfund.
Det langsigtede mål er, at vi alle sammen lærer at leve godt med de muligheder og grænser, Jorden giver os.