– AT UDSTYRE BØRN OG UNGE TIL EN DIGITAL SAMTID
Hvordan kan teknologiforståelse blive en naturlig del af dannelsen, så børn og unge lærer at forstå, skabe og navigere i en digital verden? I dette foredrag deler jeg erfaringer fra mit arbejde som skoleleder, direktør for DCUM og bestyrelsesmedlem i bl.a. Center for Karakterdannelse.
Med afsæt i konkrete eksempler fra udviklingsprojekter i skolen, arbejdet med praksisfaglighed, tværfaglige læringsformer og teknologiforståelse, stilles der skarpt på, hvordan skolen kan ruste eleverne til en fremtid, hvor teknologi ikke blot er et værktøj, men en integreret del af deres dannelse.
Foredraget giver inspiration til, hvordan skoler og uddannelsesinstitutioner kan arbejde med teknologiforståelse i samspil med faglighed og fællesskab. Hvordan skaber vi læringsmiljøer, der både rummer kritisk tænkning, kreativ skabelse og ansvarlig teknologibrug? Og hvordan kan skolen samarbejde med forældre, virksomheder og civilsamfund for at styrke denne udvikling?
Målgruppe: Skoleledere, lærere, pædagoger, forældre, beslutningstagere og alle, der arbejder med børn og unges dannelse og læring.
Varighed: 60-90 minutter inkl. dialog og spørgsmål.