Økonomisk uafhængighed er et begreb, der vinder frem i Danmark for tiden, og betyder, kort sagt, at nå til et sted hvor betalt arbejde er frivilligt. Selvom økonomisk uafhængighed jo er noget vi alle bør opnå, da vi ellers ikke kan gå på pension, så handler dens nyfunde popularitet meget om hvordan man opnår den før pensionsalderen. Og for mange er økonomisk uafhængighed endda bare et middel mod et mål, og en en del af en større rejse mod at få kontrollen over sit liv. Det er en rejse der også kaster mere af sig end bare penge.
I en tid hvor mange af os føler os stressede, med større og større krav til vores opmærksomhed og fleksibilitet, står økonomisk uafhængighed også som en måde at sige fra. Men hvordan får vi mere livskvalitet for vores penge? Hvad får folk til at spænde ben for deres økonomi hele tiden? Og hvorfor rejser vi ikke bare alle mod uafhængighed hvis det er så god en idé? Dét vil I høre meget mere om i dette foredrag, hvor hele turen mod uafhængighed skal vendes:
- Hvornår er man egentlig uafhængig?
- Hvad er pointen med at opnå det?
- Hvordan bliver man faktisk uafhængighed?
- Hvilke udfordringer skal forceres for at blive uafhængig?
- Hvad er konsekvensen hvis flere af os lever som uafhængige?
Foredraget tager udgangspunkt i Kaspers egen erfaring, og er en lun snak ud i økonomi og biologi. Kasper er softwareingeniør, og var nede med stress i 2017, og har siden dengang engageret sig meget i økonomisk uafhængighed og i fællesskaber omkring FIRE (Financial Independence, Retire Early) som det også kaldes. Den proces har været både en måde at komme sin stress til livs, ved at leve i bedre overensstemmelse med hvad han faktisk har tid og overskud til, men også en måde at finde mere mening og glæde med livet, selvom han stadig har en del år tilbage før hans uafhængighed er opnået.
Varighed: 1,5 time