Anita AndersenForedragsholder

Anita Andersen

anita andersen 2 bifald

Anita Andersen har sommeren 2019 udgivet bogen “Min vej hjem”, som er hendes selvbiografi og som handler om hendes liv og rejse fra mand til kvinde (Transkønnet). Ved første øjekast er der ikke meget, der afslører, at Anita Andersen for under ti år siden var en familiefar ved navn Henrik. Hun har gennem en stor del af sit liv følt sig fanget i en mandekrop, men der skulle 40 år, et ægteskab og to børn til, før hun sprang ud som kvinde og senere fik en kønsskifteoperation. I 2016 var Anita Andersen med i TV 2-programmet 'Født i forkert krop', hvor man fulgte hende i kampen om at få en kønsskifteoperation. - I dag, tre år efter, fortæller hun i sin nye bog 'Min vej hjem' om tiden efter og de psykiske problemer, hun troede ville forsvinde, når hun sagde farvel til Henrik.

Hun har også medvirket i Tv-programmer som “Spørg mig om alt” på Dr3. Anita har netop medvirket i Go'morgen Danmark og Tv-Midtvest m.fl. omkring hendes bogudgivelse, og har jævnligt været ude og holde foredrag.

I sit foredrag fortæller Anita åbent og ærligt om sit liv, fanget i en forkert krop, og lidt om de fysiske og psykiske forandringer og udfordringer der følger med en hormonbehandling.

"Jeg håber, jeg kan nedbryde en masse fordomme og hjælpe andre i samme situation, som den jeg selv har stået i. I dag har jeg det bedre end nogensinde, da jeg er kommet mig over min nedtur, og føler mig endelig som en glad og komplet kvinde."