Ann E. KnudsenForedragsholder

Ann E. Knudsen

profil web 4

Foredragsholder Ann E. Knudsen

Ann E. Knudsen er uddannet cand. mag. og er lektor i dansk og psykologi.

Allerede mens hun læste psykologi på universitetet, var neuropsykologi og hjerneforskning min hovedinteresse. Viden om hjernens udvikling og funktion har stort set været mit arbejdsfelt lige siden.

Hjerneåret i 1997 bidrog til sit valg om at hellige mig hjernens mysterier. Både gennem studier, praksiserfaringer, forskning og formidling.

Anne E. Knudsen har i en årrække fungeret som konsulent på skoler. Her hjælper hun f.eks. lærere med at afklare, om udsatte børn har neurologiske problemer eller almindelige opvækstrelaterede adfærdsproblemer.

Foredragsholder om - hjernens funktion og påvirkninger af denne

Hjernens funktion er afgørende for, hvordan livet udfolder sig. Og viden om hjernens plasticitet og hvordan den kan påvirkes er essentiel. Både når det handler om børn og unge med vanskeligheder, og også når det drejer sig om, hvordan alle andre kan udvikle sig bedst muligt.

Kort sagt er alt, der ligger i krydsfeltet mellem hjerne, udvikling og læring utroligt spændende, og Ann har været så heldig at få lov til at arbejde i praksis med genoptræning af børn og unge efter hjerneskader – først via Røde Kors og siden som konsulent.

Hun har blandt andet været involveret i en tænketank, som udarbejdede visioner for børne- og ungeområdet (0-18 år) i Århus Kommune.

Ann skriver bøger, holder foredrag, deltager i skiftende forskningsprojekter og har også medvirket i en lang række interviews i aviser, tidsskrifter, radio og tv. Hun har bl.a. medvirket i tv-udsendelserne "Den lille forskel" og "Test nationen".

På DR1 sendes et dagsaktuelt program, hvor hun - sammen med andre - bliver bedt om at tage stilling til forskellige dagsaktuelle nyheder. Netværket på P1 er titlen på programserien.