Arne WürglerForedragsholder

Arne Würgler

arne wurgler 3 bifald

Arne Würgler - blev i 70'erne synonym med begrebet ”politisk musik” – ikke mindst i sit samarbejde med Benny Holst.

I de senere år har han ud over sin musikerkarriere, fokuseret på musikpolitik. Om at kæmpe for sine musiker- og komponist-kollegers rettigheder.

I løbet 1970'erne udsendte Würgler lp'erne "Frispark" med medlemmerne fra Blast Furnace, samt "Sange fra en kold tid" med musikere fra Bazaar og Hugo Rasmussen. Fra 1978 turnerede han med egen trio: Martin Andersen, violin, og Mehmet Ozan, percussion. I 1980 udkom han med "Med egne ord", efter en fantasifuld bygning på Færøerne. På albummet beskæftiger Arne sig med kærlighed, børn og parforhold. I 81 turnerede Arne Würgler bl.a. som guitarakkompagnetør for forfatteren Charlotte Strandgaard, ligesom han satte musik til flere af hendes digte. Han opholdt sig derefter en periode på kunstnerrefugiet San Cataldo i Italien. Hvor han skrev sangene til "Hold Fast Engel", som blev udsendt i 83. Musikken var en blanding af country, samba og poprock, og der var sange om aktuelle emner som Falklandskrigen og bz-bevægelsen. Würgler forsatte sin linie fra sine to forrige plader og havde nu bevæget sig væk fra 70'ernes paroler og bragt det politiske og det personlige sammen.

I efteråret 93 rejste Arne Würgler til Nashville, Tennessee, hvor han mødte nogle musikere, han havde lyst til at indspille med. I efteråret tog han derover igen, sammen med Nils Tuxen og Torben Kjær, klaver og indspillede Amerikasange med bl.a. mundharpelegenden Charlie McCoy. Würgler skrev al musik og de danske tekster, og optagelserne blev mixet i Danmark af Flemming Ostermann. Som vokalist medvirkede Lecia Lundstrøm, ex-Laban. Musikken blev arrangeret af Nils Tuxen og blandt sangene var f.eks. "Lad hunden få lidt me'r", tilegnet Würglers gamle skolekammerat, Venstre-folketingsmedlemmet Birthe Rønn Hornbech!