Bjarne LisbyForedragsholder

Bjarne Lisby

Bjarne Lisby debuterede som solist i Tivolis Vise Vershus i 1971 og har været professionel scenekunstner siden han i 1983 kvittede sin solide stilling som administrationschef for at hellige sig underholdningsbranchen.

Vejen til den professionelle tilværelse gik over Dyrehavsbakken hvor det blev 3 år som mandlig solist i Bakkens Hvile og 3 jubelsæsoner hos Bakkens Andy, foruden periodiske solist- og konferencier jobs på friluftsscenen.

Et liv med musik

Repertoiret består først og fremmest af hans egne muntre sange, der vel bedst kan beskrives som revy-pop, men inddrager også et bredt standard repertoire.

Bjarne Lisby har selv optrådt i flere revyer, og har som revyforfatter leveret tekster til en lang række af vore populæreste kunstnere.

Bogans Forlag har udgivet en spøjs bog med Lisbys Limericks, og Wilhelm Hansen Musikforlag har udgivet sangbogen På Syngende Grund med 50 af hans humoristiske sange.

På pladefronten er det med tiden blevet til et par og tyve soloudgivelser, der til stadighed kan høres på lokalradioerne og DRs ønskeprogrammer.

Bjarne Lisby var tilknyttet Danmarks Radio i godt 10 år som free-lance medarbejder og opnåede flere topplaceringer ved Se & Hørs radiofavoritkåringer.

På TV har Bjarne Lisby været at finde i udsendelser som Rent Fup, Musikbutikken, Supersvarerne, Nodeknækkerne, Fællessang på Bakken, Hit med sangen, Morgen TV, Fællessang på Charlie, samt en række programmer på lokale stationer.

De gamle bukser

Det er jo stadigvæk sangen om De Gamle Bukser man forbinder med Bjarne Lisby, selvom den naturligvis kun udgør en beskeden del af hans brede og lystige repertoire.

– De Gamle Bukser har et langt liv, konstaterer han. Ellers ville de jo ikke kunne nå hele vejen rundt om mig…

Bjarne Lisby har modtaget Danske Populær Autorers Hæderslegat, Greve Kommunes Kulturpris, Bakkens Oscar og Spil Dansk Dagens Ildsjælspris. Desuden er han oldermand i Kirsten Piils Laug på Dyrehavsbakken, og sidder i bestyrelsen hos Danske Populær Autorer.