Bjørn ThomassenForedragsholder

Bjørn Thomassen

Foredragsholderen Bjørn Thomassen er uddannet antropolog og sociolog. Han har boet halvdelen af sit liv udenfor Danmark, i blandt andet Italien, Spanien og Irland, hvor han har erhvervet livserfaringer og perspektiver som han trækker på i sine foredrag.

Han er fra 2013 Lektor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet, hvor han underviser i Globale Studier og Socialvidenskab. Fra 2003-2013 var han lektor i samfund og international politik ved det Amerikanske Universitet i Rom.

Bjørn Thomassen publicerer samfundsvidenskabelige bøger og artikler indenfor en lang række emner og fag.  Han bliver ofte brugt af danske og internationale medier til kommentar og analyse. I Danmark er han blandt andet anvendt af medierne i forbindelse med italiensk politik og samfundsforhold, og i forbindelse med nyheder og debat relateret til Pave, Vatikanstat og katolicisme.

Bjørn Thomassen er fast skribent ved Kristeligt Dagblad og freelance skribent for Weekendavisen, hvor han bidrager med analyser af global politik, religion, filosofi – og hvad der nu ellers optager ham for tiden. Han har holdt foredrag og forelæsninger i det meste af Europa og store dele af verden. Indhold og  budskab leveres med indsigt og humor, rettet mod den relevante modtagergruppe. Foredragsemner på opfordring modtages gerne.  Alle foredrag kan afholdes på dansk, engelsk eller italiensk.

(All lectures can be organized in English or Italian, and adapted to the specific audience).