Claus DamgaardForedragsholder

Claus Damgaard

claus damgaard 1 bifald 1

Claus Damgaard er Kierkegaard-formidler og har i en årrække beskæftiget sig indgående med Søren Aabye Kierkegaards forunderlige univers og på talrige måder eksperimenteret med at give det eviggyldige forfatterskab nye kunstneriske udtryk.

Claus arbejder desuden som komiker, manuskriptforfatter, skuespiller og iscenesætter. Han er klassisk skuespilleruddannet fra the London Academy of Music and Dramatic Art.

Som "kunstner i gæsteprofessorat" har Claus Damgaard undervist i Kierkegaard ved Aarhus Universitet. Han træner psykoterapeuter i "personlig ejerskab" og er fast gæstelærer ved Copenhagen Business School, hvor han underviser i eksistens og ledelse.

Claus Damgaard kalder sig selv for en “Kierkegaard explorer.” Der siden 2001 har været fuldtids-engageret i hvordan man egentlig kan leve efter Kierkegaards livsfilosofier - og også om hvordan man bedst deler denne indsigt med andre - uden at det bliver reduceret til meningsløs viden.

Anmeldelser på Claus Damgaard

“Claus Damgaard leverede et forrygende, opløftende, tankevækkende og inspirerende indlæg til vores lederaspirant kursus.” - Rikke Ruager, børnelæge Odense University Hospital

“Claus Damgaard var i en årrække fast tilknyttet behandlingen af de voksne klienter (som ofte havde misbrugsproblemer) på Familiecenter Dyreby.
Han arbejdede med beboerne i 3 dages moduler, hvor han gennem øvelser, som både var sjove og fordybende øvede beboerne i at rumme forskellige sociale, fysiske og sanselige færdigheder i en gruppe.
Claus er en dygtig instruktør, som er i stand til at skabe tryghed gennem sin både nænsomme og strukturerede måde at undervise på, han kan få de fleste til at deltage aktivt i de udviklende udfordringer han præsenterer dem for.
Jeg kan varmt anbefale Claus Damgaard til institutioner, der arbejder med udsatte og til alle andre der har lyst til at bruge nogle dage på at få en unik oplevelse og fordybelse.” - Rita Knudsen, tidligere forstander på (nu nedlagte) Familiecenter Dyreby

“Gennem kropslige øvelser oplever deltagerne barnets umiddelbare kreative og legende indstilling direkte og uafhængig af indlærte mentale blokeringer. Dernæst lærer deltaterne at udnytte den nyvundne kreative indstilling i konkrete opgaver og improvisationer, som så efterfølgende kan overføres til måden at håndtere opgaver og problemer på i dagligdagen.” - Herluf Trolle cand. psych. , formand for Dansk selskab for kreativitet og innovation