Claus IversenForedragsholder

Claus Iversen

claus iversen bifald

Claus Iversen tilhører 1 % af verdens befolkning, som har en bestemt egenskab. Den kombinerede egenskab at være introvert, intuitiv, tænkende, turbulent og "dømmende" på samme tid. Hvis du har hørt om Myers-Briggs persontyperne, vil du kunne genkende denne kombination : INTJ-T: Arkitekten eller strategen.

Kombinationen, de fleste bare vil lade sidde i et hjørne, da alt skal gøres op i strategier og målsatte resultater. Sociale konventioner er spild af tid, og kollegaen er blot en tom skal, der kan analyseres for forgodtbefindende. Arkitekten er i konstant konflikt med sig selv, da han er idealist og drømmer samtidig.  Arkitekten er hudløs ærlig, og håndterer livet og dets indbyggere som skakbrikker i et kæmpe spil, der skal vindes og analyseres. Arkitekten kan ikke tages "med bukserne nede", og gør han, er det fordi du netop er en del af hans plan.

Claus har altid haft disse egenskaber, men de var defineret som en sygdom. Det var ikke normalt at ville løse opgaver selv, det var ikke normalt at strukturere, det var ikke normalt at være alene ved frokostbordet, og listen var uendelig. Det førte tit til konflikter, og ikke mindre end to gange måtte han sygemeldes i længere tid.

Efter et længere coaching-forløb, viste det sig dog, det slet ikke var tale om nogen sygdom. Claus Iversen viste sig at være normal - på sin 1% måde. Det var bare spørgsmålet om at styre og udvikle netop det, man tidligere dømte som en sygdom. Det var den største bedrift at indse, at man ikke var som de 99% andre.

Derefter gik det ikke længe før, Claus fik troen på sig selv. Tro nok, til at kunne fortælle andre om denne rejse til en selvtillid der smitter. Claus fortæller hvordan rejsen gik fra at være en vandrende undskyldning for sig selv, til at være selvsikker og kunne stå foran publikum og fortælle netop dette. Han præciserer definitionerne: Sky er ikke det samme som introvert. Stille er ikke det samme som at være ligeglad.