Erik FraasForedragsholder

Erik Fraas

Erik Fraas er privatøkonomisk ekspert og gældsrådgiver. Erik Fraas ejer PØR – Privatøkonomiske Rådgivning og Foredrag som er specialiseret inden for privatøkonomisk optimering af forbrug og gæld.

Erik Fraas hjælper gennem rådgivning, coaching og sparring kunderne med at opbygge et stærkt økonomisk fundament og en rigtig god forståelse for privatøkonomi. Erik Fraas hjælper og støtter kunderne med at nå i mål med en sund privatøkonomi. Erik Fraas oplever ofte kunder, som kan sparer 2-4.000 kr. om måned ved at ændre vaner og kun bruge pengene på det, der skaber værdi for dem. Derved opnår kunderne overskud i økonomien, som kan bruges til at spare op til f.eks. jul, ferie, sommerhus eller bruges til at afdrage gæld.

Personer som løbende optager meget gæld, kan have stor fordel af at få deres privatøkonomi optimeret. Herved kunne de undgå, at de låner penge med den ene hånd og smider penge ud af vinduet med den anden hånd. Der er ingen grund til at optage gæld, hvis pengene kan findes i budgettet eller ved at ændre dårlige vaner.

Erfaringen viser også, at mange kunder med store indkomster ikke får optimeret deres privatøkonomi. Når det går godt og de ikke lider nød, mister mange fokus på privatøkonomien og pengene smuldrer mellem hænderne på dem. Ved sygdom, arbejdsløshed, skilsmisse mm., kan tingene hurtigt ændre sig. Så kunne de spildte penge have været til megen nytte.

Erik Fraas er tilknyttet Nordisk Film TV, hvor han bag kameraet hjælper med privatøkonomiske analyser og sparrer med værterne på TV2 programmet ”Danskere på Tvang” og på DR Programmet ”I hus til halsen”

Erik Fraas er uddannet bankrådgiver og har arbejdet mange år i den finansielle sektor både med rådgivning og administrative opgaver. Han har derved et bredt kendskab til, hvordan bankerne drives.

Erik Fraas er tillige uddannet indenfor LEAN og forandringsledelse, som primært går ud på løbende at blive bedre til at bruge sin sunde fornuft og få mere ud af det samme. Redskaber og metoder som aktivt  benyttes i arbejdet med at optimere kundernes privatøkonomi.

Referencer:

Thomas Luffe, Redaktionschef hos Nordisk Film TV:

Erik Fraas har bistået Nordisk Film TV med hjælp, i forbindelse med en programserie til TV2. Erik har, gennem hele processen, ansvarsfuldt og dygtigt hjulpet redaktionen med at overskue svære økonomiske problemstillinger. Han har stillet regnskaber op og udvist stor indsigt i stoffet. Han evner både det store overblik, men har også interesse og blik for detaljen. En klar anbefaling her fra.

Vibe Nørgaard, Journalist hos Nordisk Film TV:

Jeg har samarbejdet med Erik Fraas om en tv-dokumentarserie til TV2, hvor vi har brugt hans store økonomiske indsigt, og det har været et meget fint samarbejde. Erik Fraas er virkelig dygtig, han har både det store overblik og sans for detaljen, og når det gælder, har han stor gennemslagskraft. Rettidig omhu præger hans indsats.

Anonym kunde:

Jeg var for nogle år siden havnet i en svær situation, med uoverskuelig stor gæld som følge af en tvangsauktion. Det var meget vanskeligt at overskue hvad jeg kunne gøre for at komme videre og af med gælden, og jeg vidste meget lidt om hvilke muligheder jeg havde.

Erik Fraas hjalp med at få skabt et overblik og gav kyndige råd til hvordan jeg kunne opnå gældssanering, og hvordan det skulle gribes an i forhold til at formulere en effektiv ansøgning til retten. I de samtaler vi havde var Erik yderst professionel og pålidelig, og virkede samtidig meget empatisk og tillidsvækkende i en ømtålelig situation.

Det endte med at jeg fik bevilget gældssanering, og den nedskrevne gæld er nu lykkeligvis afviklet og jeg har lagt sagen bag mig. Igennem hele processen har Erik været fantastisk til at følge op og høre hvordan det gik med sagen – så jeg følte mig også godt fulgt til dørs.

Jeg kan derfor på det varmeste anbefale Erik Fraas som en professionel, pålidelig og effektiv rådgiver.