Lidt over halvdelen af alle danskere har benyttet sig af alternativ behandling. Man faktisk er der ingen som helst dokumentation for, at det på nogen måde virker. Den videnskabelige forklaring på, at folk alligevel føler sig hjulpet af alternativ behandling, er, at det er placebo. Altså ren og skær indbildning.

Lasse Spang Olsen har i flere år produceret tv til DR omkring forskellige sider af alternativ behandling, og sammen med de to overlæger Asbjørn Mohr Drewes og Jannik Helweg-Larsen har Lasse udforsket den alternative behandlingsverden med åbne øjne, men sund skepsis.

Ved hjælp en lang række videnskabelige forsøg er den alternative behandlingsverden blevet gennemgået, og interessante – og somme tider uforklarlige – resultater er fremkommet den vej.

Lasse Spang Olsen tager udgangspunkt i forskellige klip fra udsendelserne og fortæller om sine egne erfaringer i forbindelse med optagelserne og forsøgene, som for første gang videnskabeligt tester, om alternativ behandling faktisk har en reel virkning på menneskekroppen.

Varighed: 45 minutter. Hvis der er behov for spørgsmål eller andet, kan foredraget vare længere.

Foredraget behøver en projekter med mulighed for at afspille QuickTime filer med lyd.