I foredraget DigtJukeBox fortæller komponisten Hans Sydow om at sætte lyd til tre århundreder i dansk lyrik, i selskab med Ludvig Holberg, H. C. Andersen og Tom Kristensen.

»Skøn som et meningsløst ord«, skrev Tom Kristensen i digtsamlingen Fribytterdrømme fra 1920. Det var på den tid han gik på sludreture gennem København med digterkollegaen og ungdomsvennen Emil Bønnelycke, for at stenografere trafikken og lade sig inspirere af børns pludren: »Af børnenes mund skabes nye, sære ord, som har skønhed og lys og som gror.« Hans Sydow er cand. musicae i musikformidling med speciale i elektronisk komposition. Han modtog i 2007 Statens Kunstfonds treårige legat for sit arbejde med musikformidling, og har siden 1996 arbejdet med levendegørelse af rum og genoplevelse af historien gennem lyd. Han har 20 års erfaring som komponist og omfattende undervisningserfaring fra såvel grundskole som videregående niveau.

Foredraget har tidligere været afholdt på bla. Odder Gymnasium og DigtJukeBox lancerede i 2016 et udvalg af Hans Sydows arbejde med musikalske genfortællinger af lyrik som udstilling på Teatermuseet i Hofteatret i København.