1,3 mio. Danskere døjer hver dag med smerter. Det svarer til hver femte borger. Det er synd for den enkelte, synd ærgeligt for den virksomhed medarbejderen arbejder ved samt dyrt for samfundet. Man estimerer at smerter hvert årt koster samfundet op mod 80 mia. Kroner.

Men sådan behøver det ikke fortsætte. Der er så meget potientale at hente ved at, at det enkelte individ kan forebygge og håndtere det selv når smerter i kroppen melder sig.

Det handler til en start med en opdateret viden omkring smerter. Dette da den gamle model om at smerte ene og alene skulle findes i kroppen og fjernes trykkes, presses, masseres, varme, heales mv har slået fejl.

Tilhørerne skal forstå, og dette vil Johan sørge for, igennem at koge den nyere forskning ned, så alle tilhørerne kan være med, at smerte er en subjektiv oplevelse, og der er mange faktorer, der spiller ind såsom: Overbevisning, erfaringer, kontekst, stress, søvn, trivsel, vaner m.fl.

Tilhørerne vil gå fra foredraget, hvor de er blevet opdateret med en ny viden, nogle er måske blevet prikket til med deres overbevisninger, men alle har med garanti fået fyldt deres selvstændige værktøjskasse op.