lisbeth-ankersen-bifald

Læs mere om foredragsholder

En rejse i Duft og Smag fra The Big Bang til nu

Vi sender en næse på en rejse– fra The Big Bang til i dag

Hvad er lugt og smag – hvordan er det opstået og hvad bruger vi det til

Hvad består duft og smag af? (Det er den vildeste, komplekse, helt naturlige kemi)

Hvordan er det opstået? (duft og smag handler i virkeligheden om kommunikation)

Og hvad skal vi bruge duft og smag til?

Hvorfor dufter planter ofte godt og dyr knap så godt? Og hvorfor lugter nogle dyrelorte helt forfærdeligt mens andre ikke er så slemme? (og lugter det værre når en kødspiser har været på toilettet end når en veganer har?)

Og hvorfor har kød andre smage og konsistenser end planter – og hvor kan man finde umami i planter?

Og hvad kom først – insektsignalstoffer eller blomsterdufte?

Smager myrer som citrongræs – eller smager citrongræs af myrer? (Hvordan vores referencer skaber vores sprog om smag)

Hvorfor dufter det så dejligt når man slår græs? (I virkeligheden er det duften af ”kemisk krigsførelse, advarsler, råb om hjælp”)

Dyr og planter med særlige dufte og smage? (Hundepoter der dufter af majschips, citronsommerfugle der dufter af citron, Berberisblomster der lugter af sæd…)

Hvilke spændende og overraskende smags- og duftoplevelser findes der i naturen – kan man lave en Top 10?

Send en Uforpligtende forespørgsel

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.