Et foredrag fra et andet perspektiv – og løsninger på hovedet!
At leve som pårørende til et menneske med et alkoholproblem betyder for mange elendig livskvalitet, stress, angst og store sociale konsekvenser. Men der er godt nyt: Det er muligt at leve et godt liv – PÅ TRODS AF et andet menneskes alkoholmisbrug!

For foredraget vender emnet rundt med den kontroversielle påstand, at det er en MYTE, at et godt liv for pårørende kun er afhængig af, at alkoholikeren stopper med at drikke. Det er nemlig ikke sandt!

Foredraget tager derimod tilhøreren i hånden – væk fra smerten og giver et konkret bud på, hvordan problemet kan blive løst – også uden at kæmpe mod alkoholen – og uden den frygtede skilsmisse!

Undervejs fortæller Helen sin egen historie om vejen fra et skyggeliv i flaskefængslet til selvstændig kvinde med styr på tingene!

Foredraget tager afsæt i en dyb respekt for sygdommen alkoholisme – det er en alvorlig sag – men fortælles også med glimt i øjet!

Helen er uddannet pædagog og ergoterapeut. Og har arbejdet privat og professionelt med pårørende igennem de sidste 20 år.