Et foredrag som fortæller historien omkring en både stærk, særlig sensitiv og sårbar kvinde, som har udfordret sig selv igennem mandehørm, i både militæret og politiet. Som den første kvinde militærpolitiuddannet i SVN militærpoliti og tjenestegørende på Flådestation Frederikshavn i perioden fra maj 1988 til 1998.
I perioden i Søværnet blev Mona Marthalina tillige uddannet hundefører og bodyguard. Hun søgte herefter videre i politiet og var tjenstegørende i perioden fra 1998 til 2010, hvor hun blev generalistuddannet, var med i processen til at få implementeret 112 i politietaten, som den eneste kvindestemme i en periode.
- Hvordan er det at være kvinde i en mandehørmsverden og stå model til en forholdsvis hård og krævende uddannelse, som den første?
- Hvad var udfordringerne? Personlige og blandt de mandelige kollegaer?
- Hvad gav det af udfordringer politisk, på selv tjenestestedet og på øvelser, hvor jeg blev udlånt til andre værn i militæret?
- Hvordan var det at blive gravid i mandehørmen og hvordan tacklede tjenestestedet det?
- Hvad fik mig til at vælge at blive den første kvinde i militærpolitiet?
- Hvad gjorde, at jeg klarede den?
- Hvorfor valgte jeg at søge ind i politiet efter 10 års tro tjeneste og opsige en 60 års kontrakt og en god pension?
- Hvorfor tog jeg tjenesteorlov i 3 år i politiet efter 9 års tro tjeneste og en endelig opsigelse efter 12 år?
- Hvad var og er konsekvenser ved at tage et spring fra sikkerheden i det offentlige, smide tjenesteuniformen og sige farvel til en god pension, til at blive fri og uafhængig efter mange år i det offentlige system.
- Hvordan har hun klaret sig udenfor systemet og hvad skal der til.
Mona er i dag iværksætter, klarsynscoach og underviser i personlig og spirituel udvikling.