Aldrig har kvinder været så både ligestillede og privilegerede. Medierne har et stort fokus på uretfærdigheder begået mod kvinder; #MeToo har revolutioneret arbejdsmarkedet; virksomhederne annoncerer aktivt efter kvinder og forfordeler sågar gerne mænd; og vores velfærdsstat gør, at alle danske kvinder har et stort sikkerhedsnet under sig til at gribe os, hvis livet rammer.
Læg dertil de generelle livsforbedringer de seneste 100 år i form af bedre helbred, bedre sundhedsvæsen, længere levetid og bedre muligheder for work-life-balance. Alligevel virker den moderne kvinde ikke spor lykkelig. Ensomhed, enlighed, skilsmisser, barnløshed samt den store vifte af psykiske lidelser som depression, angst og spiseforstyrrelser vidner om, at den moderne kvindes velsignelser ikke er nok. Hvorfor? En væsentlig grund er, at de samme idéer, der har bragt os så langt ligestillingsmæssigt, ikke gør noget godt for vores følelse af mening i livet.
Mening kommer af at være noget for andre, af at slå rødder med mennesker, vi elsker og ofrer noget for. Den moderne kvinde har lært, at hun skal være uafhængig og sætte sig selv først. Altså feminisme. Dét er en stor, og underbelyst, del af forklaringen på vores køns manglende tilfredshed. I foredraget gennemgår Eva dette og forbindelsen til feminismen, hvis historie, vi ser kritisk på.