For de allerfleste på det danske jobmarked – chefer og ledere på alle niveauer, funktionærer og specialister – gælder 5/15/80-reglen: Kun 5 procent af alle stillinger annonceres, 15 procent formidles via headhuntere og rekrutteringsvirksomheder – og op imod 80 procent af stillingerne formidles udelukkende gennem netværk og personlige kontakter.

Med udgangspunkt i sin egen 15 måneders jobsøgningsperiode fortæller Henrik Enegaard Skaanderup om moderne jobsøgning via netværk. Om de 174 netværkssamtaler, som bragte han vidt omkring i det professionelle jobsøgnings univers med outplacement virksomheder, headhuntere, rekrutteringsfirmaer og netværkssamtaler med tidligere kollegaer, samarbejdspartnere, kunder og leverandører samt bestyrelsesmedlemmer, direktører og beslutningstagere i det danske erhvervsliv.

Hvordan sælger man sig selv, og hvad kan man sælge? Hvad er en netværkssamtale? Hvordan arbejder man sig rundt i eget – og andres – netværk? Hvordan fungerer det med headhuntere? Hvordan brander man sig selv? Hvordan tilrettelægger og styrer man sin jobsøgningsproces? En personlig guide og fortælling om moderne jobsøgning.

Varighed: 1 time og kan udvides med debat og dialog samt øvelser i netværksarbejde og –teori.