I 2015 blev bogen TOPSTUDENT – Tips og Tricks til Bedre Karakterer udgivet af Nicklas Brendborg og Lars Horsbøl. Bogen omhandler de læringsteknikker og strategier, som de efter MANGE timers research og forsøg lærte til fulde og som sikrede dem nogle af de højeste karaktergennemsnit nogensinde.

I gymnasiet arbejdede Lars 30 timer om ugen, startede to virksomheder, gik til flere forskellige sportsgrene og tog i byen hver weekend. Alligevel fik Lars Horsbøl et af Danmarks absolut højeste gennemsnit. En tilgang til undervisningssystemet der senere blev netop omtale bog, TOPSTUDENT – men hvilke læringsteknikker og strategier muliggjorde friheden?

Lars Horsbøl er dog modstander af karakterræs og synes man skal revurdere brugen af karakterer i det hele taget. Ikke desto mindre, så er karakterer nu en gang vejen til drømmeuddannelsen under det nuværende system.

Vigtigst er “at lære at lære”. Det er efter Lars’ mening den bedste viden man kan tilføre noget ungt menneske. Måske endda noget menneske i det hele taget!