I foredraget På lydsporet af erindringen præsenterer komponisten Hans Sydow en række korte erindringer i gådeform og stiller spørgsmålet: Hvilken erindring knytter der sig til denne lyd?

Jeg kan huske® er et nyskabende bud på hvordan man kan formidle erindringer i en oplevelsesbaseret kunstnerisk form. Siden 2013 har mere end 1000 børn, unge, erhvervsaktive, ældre, indvandrere, udviklingshæmmede og veteransoldater medvirket i Jeg kan huske® film, soundwalks, koncerter og bøger over hele landet.

Hans Sydow er cand. musicae i musikformidling med speciale i elektronisk komposition. Han modtog i 2007 Statens Kunstfonds treårige legat for sit arbejde med musikformidling, og har siden 1996 arbejdet med levendegørelse af rum og genoplevelse af historien gennem lyd. Han har 20 års erfaring som komponist og omfattende undervisningserfaring fra såvel grundskole som videregående niveau.

Når ord bliver til lyd, og lyd bliver til kunst bliver man ofte nødt til at give slip på forståelsen, for at få oplevelsen med. Det handler om at åbne ørerne for det lydunivers vi allesammen har omkring os, men som kun de færreste forholder sig til – og som derfor bliver til støj og stress for de fleste.

Foredraget har tidligere været afholdt på bl.a. Animationsskolen i Viborg samt for European Association for Distance Learning og været afsæt for en lang række workshops i hele Danmark.