fbpx
Bjarne Lisby bifald

Del på:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Bjarne Lisby

Leder, scenekunstner og foredragsholder om fortællinger fra et liv med musik og revy.

 • Om Bjarne Lisby
 • Foredrag
 • Anmeldelser

Bjarne Lisby debuterede som solist i Tivolis Vise Vershus i 1971 og har været professionel scenekunstner, siden han i 1983 kvittede sin solide stilling som administrationschef for at hellige sig underholdningsbranchen.

Vejen til den professionelle tilværelse gik over Dyrehavsbakken, hvor det blev tre år som mandlig solist i Bakkens Hvile og tre jubelsæsoner hos Bakkens Andy, foruden periodiske solist- og konferencier jobs på Friluftsscenen.

Et liv med musik

Repertoiret består først og fremmest af hans egne muntre sange, der vel bedst kan beskrives som revy-pop, men inddrager også et bredt standard repertoire.

Bjarne Lisby har selv optrådt i flere revyer, og han har som revyforfatter leveret tekster til en lang række af vore populæreste kunstnere.

Bogans Forlag har udgivet en spøjs bog med Lisbys limericks, og Wilhelm Hansen Musikforlag har udgivet sangbogen På Syngende Grund med 50 af hans humoristiske sange.

På pladefronten er det med tiden blevet til over 20 soloudgivelser, der til stadighed kan høres på lokalradioerne og DR’s ønskeprogrammer.

Bjarne Lisby var tilknyttet Danmarks Radio i godt ti år som freelancemedarbejder og opnåede flere topplaceringer ved Se & Hørs radiofavoritkåringer.

På tv har Bjarne Lisby været at finde i udsendelser som Rent Fup, Musikbutikken, Supersvarerne, Nodeknækkerne, Fællessang på Bakken, Hit med sangen, Fællessang på Charlie, og på morgen-tv samt en række programmer på lokale stationer.

De gamle bukser

Det er jo stadigvæk sangen om “De gamle bukser”, man forbinder med Bjarne Lisby, selv om den naturligvis kun udgør en beskeden del af hans brede og lystige repertoire.

– De gamle bukser har et langt liv, konstaterer han, ellers ville de jo ikke kunne nå hele vejen rundt om mig.

Bjarne Lisby har modtaget Danske Populær Autorers Hæderslegat, Greve Kommunes Kulturpris, Bakkens Oscar og Spil Dansk Dagens Ildsjælspris. Desuden er han oldermand i Kirsten Piils Laug på Dyrehavsbakken, og han sidder i bestyrelsen hos Danske Populær Autorer.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Bjarne Lisby er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Bjarne Lisby ring til - tlf. 7026 0100

Historien om de gamle bukser

Foredraget er en sprudlende kavalkade over 40 års karriereforløb som professionel solist, sanger, entertainer, sangskriver, revyforfatter, skribent m.m.

En anekdotisk gennemgang af møderne med de kendte personligheder undervejs samt oplevelserne med publikum overalt i landet – lige fra Thyborøn-fiskeren til dronning Margrethe.

Vi tages med til herlige episoder i Bakkens Hvile, Tivolis Vise Vers Hus, og de særeste oplevelser på scenerne landet over.

Som omkringrejsende solist kan man nemlig komme ud for de særeste ting:

 • Den ene dag er det smokingklædt optræden ved et jubilæumsarrangement, den næste er det cowboybukser på den lokale bodega.
 • Gemt væk i kosteskabe eller papkasser for siden at springe ud som syngende overraskelse med grædende begejstring til følge.
 • Skrevet autografer på gyngende bryster og dirrende baller.
 • Oplevet folk, der trimlede ned af stolene af grin.
 • En fyldt parkeringsplads, hvor alle bilerne bar en streamer med ordlyden: Bjarne er Gud.
 • Fået tildelt omklædningsfaciliteter skiftende fra fyrstesuiten til herretoilettet.
 • Stået på blokvogne i snestorm og optrådt for to frysende publikummer.
 • Sunget på Norgesfærgen i tom restaurant. Passagerne var gået i seng med søsyge.
 • Underholdt i svajende udflugtsbusser med umulig akustik.
 • Sågar underholdt ved et selvmordsforsøg (det tog sin tid at få stemningen i vejret bagefter).
 • Sjovere var det at optræde for 20 strippere ved deres julefrokost. Eller for 800 sygeplejersker ved en jubilæumsfest.
Man ved med andre ord aldrig, hvad man kan komme ud for.

Foredraget har udviklet sig i takt med publikumsresponsen, og Bjarne Lisby griber hyppigt til guitaren undervejs og lader med sin muntre røst musikeksemplerne illustrere den brogede kavalkade af erindringsbilleder, begivenheder og inspirationskilder.

Den humoristiske og selvironiske form afstedkommer mange spontane publikumsreaktioner, der fortætter den gode stemning og ofte sætter gang i en munter dialog.

Bjarne Lisby medbringer eget lydanlæg og optræder i 1 eller 2 afdelinger.

Vandrehistorier på versefødder

Vandrehistorier er nutidens folkesagn.

Underfundige, barske, uhyggelige eller sjove og oftest med et indhold tæt på grænsen til det usandsynlige.

Vi har alle med gru hørt om: det døde barn i hoppegyngen, pudlen i mikroovnen eller rotten i pizzaen. Og vi har indforstået moret os over punkeren i S-toget eller luksusbilen til spotpris.

Det er alle sammen "sande" historier – de er "virkelig foregået", for det er en ven af en bekendt, en svigerinde til en kollega eller søsteren til en gammel skolekammerat, der selv har oplevet det.

Vandrehistorierne har dannet grundlag for adskillige noveller og sange og flere er indlagt som en del af handlingen i tv- og teaterstykker. Der er udgivet flere bøger om og med vandrehistorier.

Foredraget er en sprudlende gennemgang af alle disse mærkværdige hændelser. Om deres opståen og baggrund.

Bjarne Lisby har udgivet en cd med versificerede udgaver af de sjoveste af vandrehistorier, bl.a. præsenteret på TV 2 Go’ morgen Danmark.

Med munter røst og glimt i øjet griber Lisby guitaren undervejs og lader disse sange indgå som et forfriskende musikalsk element i foredraget, der herved pludselig opnår en ekstra spændende dimension.

Der indbydes til dialog, og det viser sig ofte, at publikum selv kan diske op med egne beretninger, familiesagaer og nye variationer af historierne.

Der er vandrehistorier om alle emner, men foredraget fokuserer på de mere muntre af slagsen.

Bjarne Lisby medbringer eget lydanlæg og optræder i 1 eller 2 afdelinger.

Skillingsviser

Skillingsviserne havde deres blomstringstid fra det 16. århundrede til begyndelsen af det 20. århundrede.

Et europæisk fænomen, der i Danmark kulminerede sidst i 1800-tallet, hvor forfatteren og forlæggeren Julius Strandberg skrev og udgav dem i tusindvis.

Viserne var først kendt som gadeviser, flyvebladsviser og markedsviser, indtil de i 1795 fik betegnelsen skillingsviser, da én vise dengang kostede én skilling.

De var tidens sladderpresse og blev på landet solgt af omrejsende kolportører, handelsmænd og bissekræmmere, mens de i byerne blev solgt af børn og af de såkaldte visekællinger, der gik rundt på gader og stræder og enten sang eller opråbte viserne for at tiltrække kunderne.

Mange af forfatterne var tidens ukendte lejlighedsdigtere, mens der blandt de mere kendte ses navne som H.C. Andersen, Erik Bøgh, B.S. Ingemann, Carl Ploug, Adolph von der Recke og ikke mindst Julius Strandberg.

Dengang havde man ikke radio og andre musikkilder i hjemmene, så skillingsviserne bidrog derfor til at sprede aktuelle nyheder og samtidig give en mulighed for fællessang i hjemmet.

Skillingsviserne handlede om hvad som helst. Det kunne være gængse folkeviser, kærlighedsviser eller drikkeviser, men blev især i Strandbergs æra en digterisk beskrivelse af tidens tildragelser, tragedier, ulykker og nationale begivenheder.

Det er således ikke indholdet, der definerer skillingsvisen, men selve mediet, skillingstrykket.

Vi hører om viserne, deres baggrund, deres forfattere og især om Julius Strandberg, der gennem sit viseværksted og (stadigt eksisterende) forlag gjorde sig til millionær på sine skillingsviser.

Vi synger stadig masser af viserne den dag i dag, og får undervejs rig lejlighed til at få dem genopfrisket, og ikke mindste synge med på sange som "Dansens magt", "Åh Susanne", "Alperosen", "På Samsø var en pige", "Stakkels Hanne", "Tordenskjold", "En svensk konstabel fra Sverrig", "Pjaltenborgs brand", "Den sømand han må lide" og mange flere.

Bjarne Lisby medbringer eget lydanlæg og optræder i 1 eller 2 afdelinger.

Mine revyminder

Foruden at synge om "De gamle bukser", "Malkepigerne" osv. har Bjarne Lisby en stor interesse for dansk revy. Faktisk har Lisby gennem årene leveret tekster til både Cirkusrevyen og en lang række af landets bedste revyer og deres kunstnere.

Det er i tidens løb blevet til et samarbejde med mange af dansk revys tunge drenge, som f.eks. Aage Stentoft og Preben Kaas, og der følger naturligvis en række anekdoter om bl.a. disse farverige personligheder med i købet.

Bjarne Lisby begyndte selv med at skrive til og optræde i Studenterrevyen og fik herigennem interesse for genren og dens historie.

Da dansk revy fejrede sit 150 års jubilæum i 1999, var det ham, der på vegne af Dansk Revyforfatter- og Komponistforening blev udpeget til at indsamle jubilæumsårets bedste revyviser og få dem cd-indspillet med de originale kunstnere.

Lisby har selv en række revyviser på repertoiret, og dem får vi selvfølgelig lejlighed til at lytte til. Det kan være numre som "Kys mig godnat", "Molak molak", "Jeg har aldrig fået noget" og "Præmiewhist i Varde" m.fl.

Der skjuler sig mange spændende historier bag de pågældende numre, og anekdoterne om forfatterne og skuespillerne er mangfoldige.

Hvert års revyer er et stykke Danmarkshistorie. Det er et skarpt satirisk/ironisk portræt af tidens trends og begivenheder, dens personer og disses kærlige udlevering til latteren.

Foredraget hedder Mine revyminder, og det er således ikke en generel, historisk revygennemgang, men en personlig fortælling om mødet med revyfolket og alle de herlige oplevelser, det har medført.

Bjarne Lisby medbringer eget lydanlæg og optræder i 1 eller 2 afdelinger.

Giro 413 – lyden af søndag

Solskin ombord, Åh det er søndag, Hele ugen alene Her i vores hus, Oppe på Bjerget, Åh Marie, Tag med ud å fisk, Susanne, Birgitte og Hanne, Jeg har min hest og mange, mange flere.

Det er genkendelsens glæde – musikalske erindringsoplevelser – det drejer sig om, når vi sammen synger sangene fra Giro 413’s guldalderperiode i 1950’erne.

Det var nemlig 10-året hvor Statsradiofonienhavde monopol på sendefladen, så det var simpelthen hele Danmarks befolkning, der lyttede og sang med.

Utroligt er det, hvad en genklang med dengang formår at vække af minder, op­levelser, indtryk, stemninger og erindringer hos alle os, der voksede op i 50’er­ne. Et kært genhør med lydsiden til vor opvækst.

Bjarne Lisby var selv barn i 50’erne og synger for på periodens mest folkekære sange, fortæller om programmet og den tids kunstnere.

Da Giro 413 fejrede 50års jubilæum blev der udsendt en cd med de mest øn­skede numre gennem tiderne. Heriblandt var Bjarne Lisbys De gamle Bukser. Så den får vi naturligvis også med.

Forskellen på dette og andre Giro 413 tilbud er, at her fokuseres ude­lukkende på 1950’erne, monopolets gyldne årti.

Bjarne Lisby medbringer eget lydanlæg og optræder i 1 eller 2 afdelinger.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Bjarne Lisby er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Bjarne Lisby ring til - tlf. 7026 0100

Ingen anmeldelser på foredragsholderen...
...men de kommer!

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Del på facebook
Del på linkedin
Bliv inspireret af os

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.