WorkLife Balance på den intelligente måde.
Alt for mange oplever ubalance og kan ikke finde de rigtige løsninger, fordi de er fanget i det traditionelle mindset, at familieliv og arbejdsliv er uforenelige størrelser. Den traditionelle - og for de fleste mennesker umulige – løsning er at arbejde mindre. Og derfor er medarbejdernes familieliv da også tabu i langt de fleste virksomheder, hvilket skaber frustrationer og afskærer både medarbejdere og virksomheder fra det potentiale, der ligger i at bruge familien som medspiller.
I dette foredrag udfordrer Bo Bresson de kollektive "sandheder", der står i vejen for en konstruktiv tilgang til WorkLife Balance, hvor løsningen er mere familie – ikke mindre arbejde.
Med afsæt i et både-og mindset viser Bo Bresson vejen til, hvordan medarbejderne kan opnå balance på en måde, der fremmer både deres familieliv og deres job/karriere. På den måde bliver WorkLife Balance til et win-win tema for virksomhed og medarbejdere.
Kun 10-30 procent af de strategier, der formuleres, virker. Det koster på bundlinjen og risikerer i yderste konsekvens at true virksomhedens overlevelse.
Den væsentligste årsag til den lave strategieffektivitet er, at den strategiske planlægning, som blev introduceret i 1950’ernes stabile verden, ikke egner sig i den turbulente virkelighed, alle virksomheder fungerer under i dag. I dag skal en strategi både skabe robusthed, så virksomheden kan holde sig på ret køl i et barskt marked, og fleksibel, så den kan reagere hurtigt og kvalificeret på ændringer.
Baseret på erfaring fra mere en 200 strategiforløb har jeg fundet ind til kernen af, hvad strategi er, og hvordan man får en strategi til at virke i det 21. århundrede. Den væsentligste erkendelse for virksomhedens ledelse er, at strategi-slaget først og fremmest skal stå mellem ørerne på ledere og medarbejdere. Strategi handler i høj grad om at programmere hjerner, så flest muligt i virksomheden disponerer og handler ud fra de samme prioriteringer, principper og mål.
I dette foredrag giver Bo Bresson jer helt konkrete metoder til, hvordan I kan nå sikkert i mål med en ambitiøs strategi.
Medarbejdernes modstand mod forandring er en skrøne, men bruges ofte som forklaring på, hvorfor nødvendige forandringer ikke er blevet søsat og gennemført.
Sandheden er, at stort set alle medarbejdere motiveres af forandring, hvis blot man griber det rigtigt an. Succes med forandringer handler først og fremmest om ledelse. Og heldigvis er forandringsledelse ganske enkelt, når først man har luret fidusen af.
Forandringspuklen består af tre ting, der skal overkommes, når forandringer skal søsættes og gennemføres. For det første byder forandringer altid på ekstra arbejde, fordi den daglige drift skal passes samtidig med håndteringen af forandringens udviklingsopgaver. For det andet er det nærmest en naturlov, at man til at starte med oplever faldende performance på netop de parametre, man satte sig for at forbedre. Endelig kan man ikke se det, der er på den anden side af forandringspuklen, og det betyder, at det er et spørgsmål om tro og overbevisning, at forandringen faktisk fører til noget bedre.
Derfor er den absolut vigtigste ledelsesopgave at kommunikere, hvor vi skal hen og hvorfor, så medarbejderne kan være trygge ved og mobilisere deres fulde motivation i forandringsprocessen. Fejler man i kommunikationen, får man velfortjent modstand. Forstår man derimod at kommunikere til medarbejdernes hjerner og hjerter, vil de gå gennem ild og vand for én.
I dette foredrag giver Bo Bresson en enkel trepunkts opskrift på, hvordan ledere og medarbejdere kan komme sikkert over forandringspuklen.