fbpx

Del på:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Finn Nørbygaard

Entertainer, terapeut og foredragsholder om det sjove og det alvorlige.

  • Om Finn Nørbygaard
  • Foredrag
  • Anmeldelser

Folkekære Finn Nørbygaard kender de fleste. Oprindelig uddannet folkeskolelærer fra Esbjerg Seminarium og underviste i otte år, før han begyndte at underholde og ernære sig som entertainer.

Siden har Finn Nørbygaard gennemgået et syvårigt uddannelsesforløb som terapeut på Institut for Gestaltanalyse.

Så teorien er på plads, når Finn indtager podiet med de alvorlige emner. Som han naturligvis leverer med humor og et glimt i øjet, så det glider nemmere ned.

Siden 2004 har Finn Nørbygaard praktiseret som psykoterapeut og har desuden også sit eget program på Radio24syv, “Finn’sk Terapi”, og skrevet bogen “Tillykke med din krise – en komiker bag facaden”, som er udkommet på forlaget Høst og Søn. (2008)

I den brede offentlighed er Finn Nørbygaard mest kendt for en lang række showturneer, tv-shows, fjernsynsreklamer og sit mangeårige samarbejde med Jacob Haugaard.

I de sidste par år har foredragene imidlertid fyldt mere og mere i Finn Nørbygaards kalender. Særlig populær har foredraget med den overordnede titlen Tillykke med din krise – en komiker bag facaden været. Mange virksomheder har haft brug for den formidler, som kan tale ud fra sine personlige erfaringer (bl.a. IT Factory skandalen) og brede erfaringerne ud, så de også bliver interessante for andre mennesker.

Krisen er en invitation til at udvikle nye siden af ens personlighed – være den snublesten, som kan vække den personlige proces i retning af større indsigt og et meningsfyldt liv.

Det unikke ved Finn Nørbygaards foredrag er, at de kan doseres på den måde, kunden ønsker og sammensættes til den konkrete modtagergruppe.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Finn Nørbygaard er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Finn Nørbygaard ring til - tlf. 7026 0100

Rejs dig og kom igen

Finn Nørbygaard fortæller om gode og dårlige tider, om op- og nedture, og hvordan du bliver stærkere af modgang.

Finn Nørbygaard beretter ærligt og ligefrem om sit liv og sine drømme. Fra barndommen som adoptivbarn i Esbjerg, hvor klassekammeraterne blev hans første publikum. I mødet med Jacob Haugaard startede en tour de force i dansk showbiz, som foreløbig har varet i mere end 30 år.
Han fortæller åbent om berømmelsens for- og bagsider, om succeserne og fiaskoerne, om mentaltræthed og om den betydelige formue, som fulgte i kølvandet på at være en af landets mest kendte entertainere.

Et særligt afsnit handler om oplevelserne omkring IT Factorys kollaps og herunder reaktionerne på at miste hele sin formue på en enkelt dag.
Med sin mangeårig uddannelse som psykoterapeut folder Finn Nørbygaard sine personlige erfaringer med at møde en voldsom krise ud, så de komme til at omhandle almenmenneskelige erfaringer.

Varighed: 60 minutter. Eller 2 x 40 minutter, hvor de sidste 40 minutter er med spørgsmål fra publikum.

Humor

Humor har et forunderligt væsen. Den kan være venlig, spids, provokerende, pjattet eller bare ligegyldig.

Man kan sammenligne humor med olien på en bil. Bilen kan godt køre med lav oliestand, men hvis den er helt tom, brænder motoren sammen. Humoren er en overlevelsesmekanisme, som vi alle sammen har brug for, selv om vi har sat den på lavt blus.

Finn Nørbygaard fortæller også om sit personlige arbejde med humor. Han giver en række eksempler på, hvordan hans fascination af de forskellige humorformer har ændret sig over årene.

Et afsnit handler om humor i reklamer. Da Finn Nørbygaard selv har medvirket i tv-reklamer for Tuborg Squash gives en række eksempler på, hvordan humor fungerer i reklamer.

Humorens mål er oftest latter. I foredragets sidste del kommer Finn Nørbygaard ind på nogle af de livgivende processer i kroppen, som latteren udløser.

Varighed: 1 time (plus spørgetid).

Inspiration og kreativitet

Inspiration er kreativitetens moder.

Ud fra egne erfaringen efter 25 år i "inspirationens tjeneste" fortælles om inspiration som med- og modspiller. Om at skabe i inspirationens rus, som opleves som den optimale lykketilstand, hvad enten man er barn i en sandkasse eller en maler foran sit lærred.

Men inspiration kan også blive et drug. Hudløs ærligt fortæller Finn Nørbygaard om den rastløshed, som kan blive følgen af "manglen på rusen". Dette suppleres med en mængde eksempler fra litteraturen.

Inspiration er nært forbundet med kreativitet. Hvis forholdet mellem inspiration og kreativitet er som et sundt, respektfuldt søster/bror forhold, er der store muligheder for et godt liv. Er det derimod som et fjernt kusine/fætter forhold, og disse fætter/kusine sammenkomster er blevet sjældnere og sjældnere, kan livet føles blodfattigt.

Varighed: 1 time.

Engle og dæmoner

På samme måde er det med menneskesindet, som er sat sammen af både gode og onde kræfter. Nogle mennesker lever deres liv uden nævneværdig at mærke nogle af delene, mens andre tumler med dæmonernes besættelse uden oplevelse af englehjælp hele livet igennem.

Nogle går til grunde, andre skaber stor kunst.

Dæmonerne kan optræde i mange forskellige iklædninger. Finn Nørbygaard fortæller bl.a. om, hvordan hans materielle rigdom på forunderlig vis pustede til hans egen dæmon.

Med en lang række eksempler - både fra Finn Nørbygaards eget og andre kendte danskeres liv - fortælles om dæmonernes rasen. Kun ved at lukke dem ud af skabet og se dem i øjnene, kan de blive en integreret – og inspirerende – del af livet.

Varighed: 1 time.

Samarbejde og kommunikation

Naturligvis handler samarbejde om den enkeltes evne til at udvise fleksibilitet og om at være omstillingsparat. Men Finn Nørbygaard betragter samarbejde fra en helt anden synsvinkel, nemlig ved at sætte fokus på det vigtigste samarbejde i menneskelivet: samarbejdet mellem hovedet og kroppen.

Dette samarbejde har specielt det moderne, vesterlandske menneske vanskeligt ved. Og det er Finn Nørbygaards påstand, at en ubalance på dette område kan skabe stor ravage på de indre linjer. Han ved, hvad han taler om. I afgørende perioder i sit liv har Finn Nørbygaard måtte erkende, at misligholdelse af kontakten mellem hovedet og kroppen har udløst et psykisk knockout.

Hvor mennesker mødes, kommunikerer vi. Bevidst eller ubevidst. For at få en oplevelse af at leve et meningsfuldt liv, er det vigtigt, at vi kommunikerer på en måde, som virker rigtig for os. Men al forskning viser også, hvor afgørende det er, at vi bruger vores evne til at udtrykke os.

Varighed: 1 time.

LIV – om at få liv i livet

LIV handler om livstilfredshed og livsvilje, og berører en lang række forskellige emner, som f.eks: glæde, midtlivskrise, Stein Bagger, sex, genfødsel, indre rumleriller, nøjes-folket og flashe-folket, sammenbrud, dødspraktik, Gud…som jeg har mødt (ganske kort)…

”Rent arbejdsmæssigt blev 2014 et vendepunkt for mig. Den åre, som i næsten 30 år har forsynet mig med ideer til shows, film, reklamer og TV, tørrede simpelthen ud. Der kom ikke en eneste dråbe fra mit indre kreative Thyrafelt. Heldigvis – senere samme år - oplevede jeg en ny ”boring”- en terapeutisk en af slagsen, bl.a. med mit eget program på Radio24syv ”Finnsk Terapi”. - Finn

"Finnsk Terapi"-programmet, udgør sammen med en 6-årig terapeutuddannelse og egen psykoterapeutisk praksis i 15 år, baggrundsstoffet for ”LIV”.

Finn Nørbygaard stillede sig selv opgaven: “ku' man lave et videns-baseret foredrag med psykologisk og terapeutisk emner, formidlet på en personlig og underholdende måde?"
Foredraget henvender sig til folk, som er interesserede i, hvordan vi mennesker er skruet sammen indeni. Men med et foredrag på 2 timer, kan det naturligvis kun blive et smugkig.
Med ”LIV” forsøger Finn at gå fra showbizz, hvor det handler om at få folk til at glemme tid og sted, til foredraget, hvor det handler om at få folk til at huske tid og sted. Finn håber, at læreren, terapeuten og showbizz'en vil gå op i en højere enhed.

Motto: ”Formålet er først og fremmest, at folk får noget med hjem, men vi må gerne have det sjovt undervejs”.

Finn Nørbygaard har til lejligheden opfundet et nyt ord: “faktainment”, da foredraget er et forsøg på at forene faktastof med entertainment. Så jeg afprøver nu en ny hjernehalvdel, den venstre, så må vi se om der overhovedet er noget !!

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Finn Nørbygaard er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Finn Nørbygaard ring til - tlf. 7026 0100

“Vi afholdt i Investeringsforeningen Nykredit Invest en række medlemsmøder. Vi havde mere end 3.000 deltagere totalt. Finn Nørbygård var gæsteforedragsholder ved arrangementerne og dette til stor glæde for de mange fremmødte. Finns tilstedeværelse bidrog ikke blot positivt til antallet af tilmeldinger, vores gæsters evalueringer vidnede også om, at Finns foredrag var meget relevant og underholdende. Vi vil til enhver tid anbefale Finn som foredragsholder ved lignende arrangementer.”
Frederik Lewinsky, marketingkonsulent
Nykredit Asset Management
Finn Nørbygaard har en stærk historie, en ægte historie, som ingen andre kan fortælle, simpelthen fordi ingen har en lignende erfaring. Finns unikke fortælleevne, og det naturlige komiske talent gør, at historien bølger frem og tilbage mellem ægte fortællekunst, og sjove, sjove komiske højdepunkter. Foredraget er intelligent bygget op, med en teasende indledning, og derefter bygges op til et klimaks, hvor Finn får sandheden, virkeligheden, smidt i hovedet. Her falder stemningen, bevidst, til et lavpunkt, for så derfra igen at bygges op til et afsluttende klimaks endnu højere end tidligere.
Feedback fra tilhører på arrangementerne har været overvældende positive. En del af pengeinstitutterne har afholdt flere arrangementer, end der i første omgang var planlagt, simpelthen fordi det var en stor succes. Kunderne har været udelt begejstret, med stor spørgelyst i sidste del af foredraget, og i flere tilfælde med stående ovation til følge.
Jesper Lundager
Sparinvest

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Del på facebook
Del på linkedin
Bliv inspireret af os

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.