Hver dag bombarderes vi med oplysninger om alt mellem himmel og jord. På en normal hverdag modtager mennesket mange tusinde informationer. – Hver gang øjet opfanger 36.000 pixels, kan f.eks. hjernen kun fange de 12.000, og dermed bliver vi overstimuleret. Vi har ingen chance for at sortere, fordybe og reflektere i så mange informationer på én gang, og hvad tror vi så på?
Hvad er det medierne giver os – er vi klar over budskaberne? Eksempler på meget kendte danske pressehistorier – set fra en noget anden vinkel, hvor Georg Julin har været helt tæt på, eller selv involveret. F.eks. den berømte Farumsag, hvor Peter Brixtofte måtte stå for skud. Georg var selv involveret i sagen og har interessant viden der ryster.
Narcissisme er et begreb – en sygdom – der er rykket uhyggeligt stærkt frem i vores samfund. Den berører over en halv million mennesker, påvirket af godt 15 procent af vores befolkning – ligeligt fordelt på begge køn.
Konsekvenserne er uoverskuelige for de der rammes af en narcissist.
Foredraget vil, udover at beskrive de meget klare symptomer, kendetegn og konsekvenser, klart beskrive en række eksempler i hverdagen. Nogle af eksemplerne er som pårørende meget personlige, og Georg har derfor også flere anonyme, men bekræftede data på, hvilke handlinger narcissisten har gjort for at “få opmærksomhed” og skade andre. Da det er en international beskrevet sygdom, vil han også komme med konkrete eksempler på hvordan man kan identificere narcissistens væremåde og adfærd.
Foredraget har UDELUKKENDE præventiv virkning og for at hjælpe mange mennesker ud af den forfærdelige ondskab – der på afstand ligner “charme” – og advare andre der føler sig “draget”. Som flere anerkendte psykiatere og læger siger som hjælpemiddel: “Flygt, flygt, flygt.” Det bliver nemlig ALDRIG bedre, og det er nogle af de forklaringer Georg vil underbygge på foredraget. Alvorligt, ikke kun for pårørende, men for hele samfundet.
Foredraget er et “aktivt foredrag”, hvor Georg taler om “de mulige år” som forskere siger at “60+”-generation ser ud til at opnå. De og statistikerne peger på at vi i snit bliver 21 år ældre. – Hvad vil vi så bruge den ekstra tid til – og på – og hvordan kan vi forberede os til at få en så god kvalitetstid, som overhovedet muligt, ud af de ekstra år?
Han taler om både motion i dagligdagen, kostforandring, nuværende bolig eller seniorbolig, oplevelser, pension, bank, offentlige myndigheder, testamente, mental omstilling, og ikke at forglemme – humor – og det helt aktuelle – seniorboliger – og om vi har råd til at lade være med at forberede os – på det hele!
Vi ved at i dagens Danmark er hver femte af os over 60 år, svarende til 1,5 millioner personer, og at der er indsat over 5.000 milliarder kroner på pensionsordninger, der over de næste 15 – 20 år betyder langt over 1,5 milliader kroner til staten.
Fremtidsforskere mener at “60+”-erne i stigende grad selv ønsker at bestemme over deres penge, da deres egne børn selv oparbejder arbejdsgiver- og lovbestemte pensioner.
I de knapt to timer foredraget varer, bliver der givet råd om praktiske øvelser, set på økonomiske modeller, talt testamenter og konsekvenser, men ikke mindst set på de rige oplevelser som alle kan blive en del af – hvis man bruger den tredje alder – til at forberede sig grundigt til den fjerde.