Alle kan lære at vende stress til positiv energi. Og siden det er et faktum, at hver 5. dansker får arbejdsevne og livskvalitet ødelagt af stress, har mange behov for reel viden om det forbandede stresshormon, der har sin egen lille motor, der ikke lader sig stoppe af hjernen eller viljen.
Foredraget udstyrer deltagerne med værktøjer, det tager sekunder at bruge. Og de virker, som denne mail fra souschef Anja Glistrup Lund, Holstebro Kommune, illustrerer:
“Tusind tak for et fantastisk foredrag om stress. Vi er alle enige i, at det var lige, hvad vi trængte til! Gode redskaber, som alle kan bruge og forstå. Dette at kunne afkode egen og andres stress har gjort, at vi nu kan støtte hinanden i dagligdagen. Det er fantastisk at se folk blomstre igen, og jeg kan høre på mange af mine kollegaer, at de føler sig fyldt med energi, når de arbejder med den nemme visualiseringsteknik. Alle er i dag bevidste om at møde på jobbet med et åbent og positivt sind. Vi er alle dybt taknemmelige og glæder os til at samarbejde omkring værktøjerne. Du er en meget inspirerende kvinde.”
Slægtsroman baseret på virkelige skæbner.
Et stærkt foredrag, der både kan målrettes mod ældre, det hellere vil høre om før end nu – og dem, der bare elsker en god historie.
I 2003 udgav Hanne Faldborg en knap 400 sider lang slægtsroman, der tager udgangspunkt i hendes egen slægt i Vestjylland. Bedsteforældrene var fattige husmandsfolk i Ørnhøj. Forældrene ejede en gård ved havet.
Romanen er ren fiktion, men baseret på virkelige livsskæbner. I godt 100 år oplever læseren det omskiftelige 20. århundrede, som mange i dag har svært ved at forholde sig til, fordi udviklingen har været så eksplosiv.
Historien starter på den jyske hede. Fortsætter i en landsby ved havet for så at slutte med hektisk byliv. En sydende og medrivende fortælling om menneskers ulige kamp for at virkeliggøre drømmen om et bedre liv. Deltagerne følger den samme slægt i 100 år, bliver en del af familien, kommer til at føle fattigdommen, afmagten, kærligheden, den barske humor.
Det er et faktum, at det år 1900 stadig skete, at folk døde af regulær sult. I dag er det derimod psykisk pres, der sender folk i knæ. Dette opleves gennem sidste slægtled i romanen, hvor der nu er tale om moderne, stresset storbyliv.
Romanen er en sydende, medrivende fortælling om menneskers ulige kamp for at virkeliggøre drømmen om et bedre liv, og der er altid livlig debat under foredraget.
Alle fanges i spændingsfeltet mellem generationerne – ikke mindst fordi Hanne Faldborg er en gudsbenådet fortæller.
Foredraget er spækket med humor, vid, bid og spændende anekdoter.
For bare tres år siden stod kvinden i læ bag manden. I dag er hun nået op på hans side. Er der en pris at betale for at rykke ud i overhalingsbanen? Ja, det er der. Og for begge køn.
I dette foredrag med Hanne Faldborg hudflettes både kvinders og mænds turbulente rejse fra landbosamfund til hæsblæsende IT-samfund, og deltagerne får både rørt lattermusklerne og noget at tænke over. Foredraget kan målrettes mod mange aldre og faggrupper, men er altid båret af vestjysk humor (er vokset op i Kaj Munks Vedersø).
Med udgangspunkt i sin egen opvækst i en lille landsby på den jyske vestkyst hudfletter forfatteren det århundrede i den danske historie, der virkelig kom til at skille sig ud: Det 20. århundrede.
En medrivende og tankevækkende fortælling, der både sender latterbølger gennem salen – og kræver refleksioner og eftertanke.
Vi mennesker har levet millioner af år i et jægersamfund. Tusinde af år i et landbosamfund. Tidligere skete ændringer over så stort et spænd af år, at den enkelte generation knapt ænsede dem. Men gunstige internationale konjunkturer bevirkede, at Danmark i de glade 1960'ere ændrede sig til et industrisamfund, som få årtier senere ændrede sig til det hektiske og larmende IT-samfund, der er danskernes virkelig i dag.
Pludselig stod dybe forandringer og omvæltninger i kø. Er der en pris at betale for hurtigheden? Dette spørgsmål skaber altid livlig debat.
Foredraget kan leveres i otte forskellige indpakninger, som alle er meget roste og efterspurgte over hele landet.
At diskutere med Thit Jensen er som at spytte på et krøllejern, blev der skrevet om hende. Gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog i Danmark.
Thit Jensen blev født i en tid, hvor kvinden automatisk stod i læ bag manden, men uheldigvis for samtiden var hun ikke en skyggeplante. At følge den sammensatte ener fra vugge til grav er bestemt ikke en kedelig rejse. Det er primært den utrættelige kvindekamp, slægtshistorien og hadet til broderen Johannes V. Jensen, der går rent ind.
Thit Jensen levede et af de mest spændende kvindeliv i den danske historie overhovedet. Alene slægtshistorien er basis for et medrivende foredrag.
Med trusler om at blive stenet ud af foredragsbyerne tog hun kampen op mod mandsvældet. Kvinden skulle have lov til at blive sit eget menneske. Gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog i et helt land.
Foredragsholder og forfatter Hanne Faldborg lover en aften, som både vil appellere til tankerne og lattermusklerne. Foredraget kan efter ønsket have fokus rettet mod livsskildringen, forfatterskabet eller kampen for den danske kvinde.
Arrogant, selvglad, teflonbelagt. Hyppige udtalelser om Jens Otto Krag. Der stod en aura af mystik omkring ham. Hvem var han? Mange har stillet spørgsmålet. Også hans nærmeste.
Trods adskillige bøge er det ikke lykkedes at trænge ind bag masken. Fokus har altid været rettet mod politikeren. I dette foredrag er fokus rettet mod hele personen Krag. Det hæsblæsende liv i magtens korridorer.
Ægteskabet med Helle Virkner er i sig selv et foredrag værd. Et nærmest tvangsmæssigt forbrug af kvinder gjorde, at Helle (den eneste kvinde, han virkelig elskede og følte sig tryg hos) forlod ham.
Krag døde bitter, uforløst og misforstået. Hvordan kunne det gå til, at en af Danmarks allerstørste statsmænd ikke kunne finde ud af at forme sit eget liv?
Foredraget bygger på biografien Krag – mennesket bag masken (2001), hvor det lykkedes Hanne Faldborg at grave ned under de skjulte lag.
Hanne Faldborg garanterer et medrivende foredrag, som deltagerne sent vil glemme.
Der findes ingen alder, hvor det er for sent at udforske nye sider og træffe nye valg. Personer omkring de tres har fået en hel generation foræret. Tidligere var mange slidt ned, når arbejdslivet ophørte.
I dag lever vi længere. Mange står med 20 år, hvor kroppens motor kører lydefrit, og de stortrives med de mange muligheder. MEN! Ældresagen har dokumenteret, at mere end hver fjerde pensionist kører træt i livet, og 65.000 er decideret ensomme. Hvorfor? Foredraget afdækker, at kroppen bremser for nytænkning. At sindet ikke er omstillingsparat. Det kan krop og sind blive! Under foredraget får alle nemme værktøjer og nye vinkler til at gøre den 3. alder til livets bedste. Alle lærer at forstå, at man ikke går i stå, fordi man bliver gammel, men man bliver gammel, hvis man går i stå.
Hanne Faldborgs foredrag om den 3. alder er altid en stor succes og trækker mange publikummer til. Se blot denne tilbagemelding fra Hanne Balo:
I AOF Silkeborg har vi en Seniorhøjskole, og i september 2014 havde vi inviteret Hanne Faldborg til at komme med sit foredrag om den 3. alder. Det tiltrak så mange, at vi måtte afvise flere ved døren. Vi stablede omgående et nyt foredrag på benene - der kom atter 140. Vi oplevede Hanne Faldborg som en meget levende fortæller, der gav tilhørerne idéer og helt konkrete forslag til, hvordan de kan gøre den 3. alder til livets bedste.
Med udgangspunkt i egne og andres erfaringer blev foredraget en stærk og informativ fortælling, som gik lige ind hos tilhørerne. Jeg kan bestemt anbefale Hannes foredrag til alle, der har brug for inspiration og værktøjer til overgangen til en ny livssituation. Foredraget var ikke bare topprofessionelt, det var gennemsyret af humor og fortælleglæde.
Varighed: 2 timer.
Dette foredrag trækker selv mænd op fra sofaen. Kulturen syder af spin og magtkampe på Borgen, for næsten alle politikere ønsker genvalg. Kulturen er rå og knivene skarpe.
Kom med bag murene på Christiansborg. Hanne Faldborg har skrevet bøger om Jens Otto Krag og om stærke kvinder i folketinget. De ligger blandt andet bag dette foredrag om spin og intriger i det danske folketing.
Humoristiske og dybdeborende foredrag om magtkampene på Christiansborg. Intriger, der beskrives så levende, at deltagerne virkelig fornemmer suset fra vandrehallerne. Tidligere var kvinderne usynlige på Borgen, men det har ændret sig! Nu har kvinderne også fået rundsave på albuerne. Vi kommer også forbi førstedamerne, og der vil blive afstikkere til de vigtigste magtkampe i statsministeriet - fra Hedtoft til nu. Og til valget i 2019, der allerede kaldes spindoktorernes valg. Der er både indhold og substans i besøget på magtens højborg, men deltagerne får også motioneret lattermusklerne. Som en af førstedamerne har udtalt: Der er bedre skuespil på Christiansborg end på Det Kgl. Teater!
Varighed: 2 timer.
Foredrag om kvinder i politik er baseret på Hanne Faldborgs samfundskrønike Kvinder & magt, der dækker årene 1915-2000.
Gennem portrætter af mange folkevalgte kvinder på Christiansborg fortælles historien om kvindens rejse, fra hun fik valgret i 1915 og frem til år 2000. De kvindelige ministre har desuden fået karakterer af Kaare R. Skou og Peter Lautrup-Larsen. Det er bestemt ikke ufestligt!
Hanne Faldborg vil med humor, vid og bid tage deltagerne med i vandrehallerne på Christiansborg, lade dem spise frokost i Snapstinget med Ritt Bjerregård, Lilli Gyldenkilde og Kirsten Jacobsen.
Foredraget målrettes mod den aldersgruppe, der sidder i salen, men alle kan se frem til et par muntre og tankevækkende timer.
Varighed: 2 timer.
I dette foredrag inviteres deltagerne med til en afsondret egn ved Vesterhavet, hvor Hanne Faldborg selv voksede op, og man stadig kan mærke Kaj Munk.
Foredraget handler dels om at være lille pige i et stillestående landbosamfund, dels om Kaj Munks liv og virke i Vedersø.
Hanne Faldborg kendte hans enke, som har fortalt hende meget om digterpræsten. Som alle ved, levede digterpræsten et turbulent liv og fik en tragisk skæbne, og folk glemmer ofte at ånde, sådan lever de sig ind i historien.
Her endnu et foredrag fra Hanne Faldborg, der vil blive talt om længe.
Varighed: 2 timer.
Med udgangspunkt i slægtsromanen Havets døtre fortælles spændende anekdoter om de gode, gamle dage, hvor livet stod stille, og ord betød noget. Foredraget bæres af humor og rammer den nerve og nærhed, der omkransede det stille liv, inden tv lukkede verden ind i stuerne. Hanne Faldborg lover et underholdende, men også bevægende foredrag.
Det er målrettet mod seniorer, der stadig kan huske et liv uden tv, internet og samtalekøkkener (… hvor der sjældent laves mad). Det er ægte fortællinger om ægte mennesker – og deltagerne bliver ægte underholdt.