fbpx

Del på:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Hanne Svendsen

Klinisk diætist, forfatter og foredragsholder om børn og mad, velvære og vægt.

  • Om Hanne Svendsen
  • Foredrag
  • Anmeldelser

Hanne Svendsen har bred erfaring med foredrag om madens betydning i forhold til sundhed eller specifikke lidelser og sygdomme. Foredragene er typisk rettet mod både børn, unge, forældre, voksne og ældre.

Foredragsholderens kerneområde er især børn og mad, velvære og vægt. Omkring disse to områder har hun foreløbig skrevet to bøger

Hendes ambition er, at medvirke til at den sikre viden, vi har, bliver omsat til praksis. Noget, der ikke altid just giver sig selv. At ændre kostvaner er for mange en besværlig størrelse. Langt lettere er det at holde op med at ryge eller drikke.

Foredragene er garneret med humor. Der er ingen løftede pegefingre og forbud, men masser af viden om tingenes tilstand og muligheder for at handle på den.

Foredragsholderen er uddannet klinisk diætist med autorisation fra Sundhedsstyrelsen. Hun har arbejdet i 17 år på såvel universitetshospitaler som større provinssygehuse og har siden 1996 haft egen diætist praksis med klinik i Horsens og Skanderborg. Endvidere har hun konsultation i Aarhus.

Hanne Svendsen er forfatter til bøgerne: “Mad, børn og følelser“ (Aschehoug 2003), “Velvære og vægt – en helhed” (Aschehoug 2002) og medforfatter til “Aschehougs store babybog 0-3 år” (2001).

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Hanne Svendsen er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Hanne Svendsen ring til - tlf. 7026 0100

Anarki og mad

Serveret med viden om fakta.

Der hersker efterhånden udbredt anarkistiske holdninger om, hvad vi bør spise, når vi ser på udbuddet af oplysninger fra folk, der ikke har en autorisation på området. I foredraget får du serveret faktaviden.

Du får på en humoristisk måde indsigt i, hvad der er nødvendigt at spise og drikke hver dag for at tilgodese din krops daglige behov for de næringsstoffer, der skal til, for at du kan yde det bedste. Foredraget krydres med vinkler på minimering af livsstilssygdomme herunder også for meget eller for lidt vægt. Og den løftede pegefinger er amputeret for længst, det handler om MULIGHEDER.

Eventuelle aktiviteter a la ”sig mig, hvad du har fået at spise, og jeg vil fortælle dig, hvordan du får det!” Alle har stort set alt fra gode råd til direkte anbefalinger. Disse proklameres højt og tydeligt, som de argeste sandheder på denne jord uden blusel i forhold til, hvad der er godt for dig at spise. Diætisterne anvender efterhånden mere og mere tid på at skille skidt fra kanel, i forhold til de råd den enkelte har med i bagagen eller måske har erhvervet sig siden sidst ved et foredrag eller læst i magasiner og lignende.

Det er paradoksalt, at de, der ikke har en anerkendt uddannelse, må servere såkaldte hjemmestrikkede a la prøvet på egen krop oplevelser som de vise sten. Hvorimod diætister, der har en autorisation, kun må tage udgangspunkt i evidensbaseret praksis. Hvorfor gøre livet svært og asocialt? Når du i stedet kan gøre det let og nydelsesfuldt!

Foredragsholder Hanne Svendsen er uddannet klinisk diætist.

Varighed: 2 timer (inklusive debat).

Nydelse og næring

Et foredrag om mad og følelser.

Det bliver mere og mere vigtigt, at vi vælger at skabe fokus på nydelsen af det, vi spiser og drikker. Vi skal arbejde med at få etableret en harmonisk kobling mellem den øverste etage (hjernen) og maven.

Der kan være mange forskellige barrierer, der forhindrer os i denne øvelse, idet mad og følelser kan have mange snærende bånd, der slider og tærer i dagligdagen. Overflod med tilbud af mad og drikke, lige meget hvor vi vender os, er hverdag for alle. Fristelserne kan vælte mange omkuld. Derfor skal du skabe større bevidsthed om dine valg af mad og drikke, så du sikrer, at din krop får de næringsstoffer, den har behov for hver dag.

Hanne Svendsens foredrag tager udgangspunkt i:

  • Madens indflydelse på hjernen
  • Mad og følelser – barrierer, der hindrer valg af det rigtige mad
  • Mad der giver en god mæthedsfornemmelse
  • Indsigt i tomme kalorier i forhold til kvalitets kalorier
  • Nydelsen i det, du vælger at spise og drikke
  • Maden – vis ansvar
Varighed: 2 timer (inklusive debat).

Velvære og vægt

Et harmoniske forhold til mad.

Vi mennesker er jo nogle pudsige størrelser, når det kommer til det med mad. Vores følelser er blandet godt og grundigt sammen med mad, hvorfor vi sagtens med vores sunde fornuft kan sige ”jeg bør spise det og det”. Alligevel propper vi os indimellem med masser af ”mad uden mening” , ”slam og junk” eller mad tilberedt med masser af kalorier.

Og det ændres ikke blot ved at have et tilbud om noget sundt. Mange har det stadig sådan, at de forbinder sund mad med askese, afsavn, forbud, løftede pegefingre, åh nej osv.

At arbejde med sin vægt og sin velvære handler derfor om en god kombination af faktaviden kombineret med at blive bedre til at indstille sit appetit-/mætheds-ur. Men også om finde frem til hvilke sindsstemninger, der medfører, at der spises ekstra.

I foredraget gives indsigt i, om valget skal være slankekure eller livsstilsændringer. Herunder betydningen af at omlægge kostvaner og livsstil i forhold til den enkeltes arbejde, familie og ikke mindst livskvalitet.

Desuden gives der indsigt i forskellige næringsstoffers betydning og virkemåde i forhold til at opnå et vægttab. Og i hvordan maden skal sammensættes, sådan at kroppens behov for næringsstoffer dækkes. samtidig med der sættes gang i fedtforbrændingen.

Omdrejningspunktet for Hanne Svendsens foredrag er muligheder og nydelse, så det at ændre kostvaner resulterer i en livsstil, hvor livskvalitet er i højsædet.

Varighed: 2 timer (inklusive debat).

Børn kan ikke alene

Børn kan ikke selv styre deres kost.

Stadig flere børn får selv lov til at bestemme, hvor, hvornår og hvad de vil spise. Det er det, der med et fint ord kaldes selvforvaltning. Umiddelbart kan det lyde besnærende, men det er ikke i børnenes interesse. Nogle børn får alt for meget, andre for lidt.

Hvorfor selvforvaltning er blevet så populær i mange sammenhænge, er uklart. Der kan i flere tilfælde være en sammenhæng, sådan at de voksne, der har besluttet, at det med mad er noget, barnet selv finder ud af, selv har et problematisk forhold til mad. De kan selv have svært ved kun at spise det, de ved, er det bedste. Måske er det voksne, der har problemer med vægten, og som bliver styret mere af maden, end de er med til at styre den. Men det er os som kompetente voksne, der ved eller kan søge viden om, hvad der skal til for vækst og trivsel for barnet.

Vi har et fælles mål: Vi vil gerne ungerne det bedste! Maden er fundamentet for, at barnet trives og udvikles. Skal barnet have et naturligt forhold til mad, er de voksne nødt til at give det nogle konstruktive tanker og blidt påvirke barnet.

Og vigtigheden af den voksne mellemkomst gælder ikke kun i forældreregi. Som institution er det væsentligt for personale og forældre at være opmærksom på, hvorfra den viden, som institutionen har bygget sine principper op udfra, stammer. Er den underbygget og opdateret, eller er det ”jeg har oplevet på egen krop” eller skrøne baseret viden, der serveres for en hel institution.

Foredragsholder Hanne Svendsen er uddannet klinisk diætist og forfatter til Mad, børn og følelser.

Varighed: 2 timer (inklusive pause).

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Hanne Svendsen er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Hanne Svendsen ring til - tlf. 7026 0100

Ingen anmeldelser på foredragsholderen...
...men de kommer!

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Del på facebook
Del på linkedin
Bliv inspireret af os

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.