fbpx
jens-peter-madsen-bifald

Del på:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Jens Peter Madsen

Historiefortæller, seminarlektor og foredragsholder om den mundtlige historiefortælling.

  • Om Jens Peter Madsen
  • Foredrag
  • Anmeldelser

Historiefortælleren Jens Peter Madsen formidler klogt og engageret  sine oplæg om mundtlig historiefortælling. Som mange kender det fra deres barndom og skoletid. Han dyrker en meget gammel metode, som han kalder “Lige ud af hovedet og uden bog” og han har gode erfaringer med mundtlig fortælling fra sit tidligere arbejde som lærer og seminarielektor. Jens Peter er en blændende fortæller, både når han tager fat på de mange historier, som han selv fik fortalt som barn og når han fortæller nogle af de mange historier, som han selv har forfattet.

Ord bliver til liv og magi, når Jens Peter begynder på en af sine talrige historier, som bygger på en barndoms livlige fantasi, letvakte sanser og voksne, der fortalte med glød og gejst fra bibelen, danske sagn, eventyr og lokale historier. Tilhørerne fyldes af glæde og genkendelse, og de fleste får selv lyst til at fortælle. Jens Peter tilbyder undervisning og foredrag om fortællekunst og livsfortælling samt om brugen af fortælling i undervisning, omsorg og socialt arbejde. Har skrevet bogen om mundtlig historiefortælling “Lige ud af hovedet og uden bog – sådan bliver du verdens bedste historiefortæller”.

Hans historier kan også opleves på Youtube.com og storybox.dk

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jens Peter Madsen er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Jens Peter Madsen ring til - tlf. 7026 0100

Vores H.C. Andersen

Forestillingen "Vores H.C. Andersen" foregår i et univers af fantasifulde erindringer og genfortællinger af de sange og eventyr, som H.C. Andersen skrev, og som har sat sig varige spor i fortællernes eget liv.<br/><br/> En musikalsk historie om en dreng med store ører, vågne øjne og en livlig fantasi.<br/><br/> Fortællerne Jens Peter Madsen og Carl Erik Lundgaard inviterer publikum med på en personlig opdagelsesrejse i H.C. Andersens omfangsrige værk af eventyr, sange og personlige historier.<br/><br/> Når du lytter til Carl Eriks og Jens Peters historier og sange, kommer du måske i tanker om, hvilke erindringsspor H.C.Andersens forfatterskab har sat i dit liv.

Danmarkshistorie fortalt som i gamle dage

- et foredrag om den mundtlige fortælling i skolen før og nu.

Fortæller Jens Peter Madsen tilhører en tid, hvor danmarkshistorien i sin skoletid blev fortalt "lige ud af hovedet og uden bog". Når læreren fortalte om "Mordet i Finderup Lade" "Danehoffet på Nyborg Slot" "Dronning Dagmar" "Niels Ebbesen" og alle de mange andre fantastiske og dramatiske historier, som vores danmarkshistorie er rig på, så sad vi der og måbede.
Vi var landet midt i danmarkshistorien og der var børn med i historierne, som hed Ole og Niels - lige som os. Det var nok ikke de historier som stod i bøgerne, men de var levende og fyldt med sanserige billeder. Det mærkværdige er, at vi huske historierne nu mere end 50 år efter, og at de billeder som vi ser er fyldt med detaljer, navne, årstal og stednavne.

Jens Peter Madsen fortæller et udvalg af historier fra danmarkshistorien og lægger op til en samtale om, hvad vi fik med fra barndommens fortællende skole, og hvordan den mundtlige fortælling igen kan blive et aktiv for den danske skoles børn.

Barndom i 1950'erne

Foredraget handler om at komme dine børn, børnebørn eller oldebørn i møde med fortællingen om din egen barndom.

Mange mennesker kender lysten til at høre om og fortælle historier om det liv vi har haft og særligt om dengang vi var børn. Mange har skrevet og læst erindringer i hæfter og bøger og mange har skønne oplevelser med at fortælle om "gamle dage" til børn, børnebørn eller oldebørn.

Historiefortællinger er en del af mange menneskers barndom og selvfølgelig også en del af Jens Peter Madsens. Bedsteforældrene fortalte historierne og lærerne lige så, og disse historier var en integreret del af familien og lokalsamfundet.

Nutidens børn får mange af deres historier fra medierne, men mange af dem får ingen eller alt for få historier fra deres nærmeste pårørende. Det er svært at konkurrere med de tilgængelige medier, så forældre, bedsteforældre og oldeforældre må lægge sig i selen at fortælle personlige historier, som lærer børnene at lytte og koncentrere sig.

Foredraget er krydret med et udvalg af Jens Peters egne historier fra barndommen, som giver gode eksempler på hvad man kan fortælle om og hvordan man fortæller så lytterne hører efter. Det er humørfyldte historier, som dyrker fantasien, det lune sind og humoren.

En dreng med en livlig fantasi

- sådan husker du sin egen barndom.

De mange muntre og eftertænksomme historier om barndommens fantasi, leg, skoledage, betydningsfulde voksne, historier vi hørte og meget andet. Vigtige elementer i vores voksenliv. En oplevelse som sætter gang i lytterens egne erindringer og giver lyst til selv af fortælle barndomshistorier for børn, børnebørn eller oldebørn.

Foredragsholderen Jens Peter Madsen har en fortid som seminarielektor, og har gennem mange år interesseret sig for, hvorfor det er vigtigt at voksne husker deres egen barndom. Nogle af historierne om "En dreng med en livlig fantasi" kan opleves på nettet - Se storybox.dk

Hvordan får du fat på et ræveskind?

Jens kom til at fortælle noget, som var aaalt for langt ude OG så var det godt at kende en god fantasihistorie (=løgnehistorie). Han fik brug for historien han havde hørt, som handlede om, hvordan man får fat på et ræveskind.

Dette foredrag handler om at kunne inspirere, vedligeholde og udfordre børns fantasi og fortællelyst. Nogle gange bliver børn meget digtende i deres historier, og voksne får ofte svært ved at følge med og finde sammenhæng i det de fortæller. Men når børn øver sig og prøver sig frem, og når voksne lytter interesseret og anerkendende, så gør de noget godt. Men man kan også hjælpe dem med, at blive endnu bedre fortællere ved at stille spørgsmål og udfordre dem på den rette måde.

Foredraget bygger på Jens Peter Madsens egne barndomshistorier, hvor han mødte flere voksne der gerne lyttede og udfordrede. Han giver ideer til, hvordan du kan støtte og udvikle dit barns, barnebarns eller oldebarns evner til at fortælle historier og udtrykke sig mundtligt.

Alle børn fortæller med glæde og lyst, men det er vigtigt at de bliver så gode til at fortælle, at andre børn og voksne lytter opmærksomt og finder mening i det som barnet vil fortælle.

Pligten Bød · et oplæg til samtale om pligtens etik

"Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd"  - K.E. LØGSTRUP

Pligten bød er fire personlige historier fortalt af Jens Peter Madsen om hændelser, hvor pligten til at komme nødstedte mennesker til undsætning bliver sat på prøve.

Fortællingerne tager udgangspunkt i en søsters alt for tidlige død i 1989 og en redningsulykke i Hvide Sande den 9. december 1951, hvor fem redningsmænd omkom. Historierne sættes i relief af fortællerens aktuelle besøg i Hvide Sande, møder med en bror til en af de omkomne redningsmænd, Kristen Mose Enevoldsen, samt læsning af erindringsbogen ”Medløbende Sø” og besøg ved mindesmærker, udstillinger i Hvide Sande m.m.

Der var ingen lette løsninger i de konkrete hændelser – og ingen enkle forklaringer når man overvejer dem i erfaringens lys.

Og alligevel er det vigtigt at tale med andre mennesker om sådanne, ofte dramatiske hændelser, som mange har mødt eller vil møde i deres liv.

Ofte har vi kun et kort øjeblik til at afgøre, hvordan vi vil agere i forhold til den slags afgørende hændelser. Og nogle gange har vi slet ikke noget valg.

Fortællingerne ”Pligten Bød” kan bestilles som et traditionelt foredrag over 2 timer, hvor der efter en pause er plads til en samtale, som ledes og afrundes af foredragsholderen. De kan med fordel indgå som en del af et længere program, for eksempel en højskoledag, et sognearrangement, en studiekreds eller et kursus. Eventuelt i sammenhæng med anden fortælling, læsning, spørgsmål, film, podcast eller hvad arrangøren finder relevant.

Eller de kan stå alene som et oplæg til personlig eftertanke for publikum.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Jens Peter Madsen er du velkommen til at ringe, sende en mail eller udfylde formularen. Der kan du beskrive dit arrangement, så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

For booking af Jens Peter Madsen ring til - tlf. 7026 0100

“Jens Peter Madsen har med fantastisk dygtighed sat Odense på ordenes landkort. Jeg sætter ham og hans indsat meget højt, ikke mindst i forhold til den fælles bestræbelse på at sætte H.C. Andersens betydning som ordkunstner i fokus”
Johs. Nørregaard Frandsen, Leder
SDU
“Med stor empati og autenticitet ramte han lige ind i hjertekulen hos tilhørerne.Jens Peter Madsen er en fantastisk engageret og engagerende fortæller. Han greb tilhørerne både med sine barndomsfortællinger, og i særlig grad med sine Simonfortællinger, der passede forrygende til lige præcis de mennesker, der lyttede med denne lørdag eftermiddag.”
Behandlingscenter Tjele
“Med sit nærvær og sin evne til at fremmane billeder lykkedes det ham ikke blot at drage os med ind i sine egne barndomsfortællinger – men også at åbne for den dør, vi alle har ind til vort barndomsland. Den dør, som vi måske troede var lukket og ikke har haft kontakt til i mange år. Pludselig kunne man igen høre, smage, dufte, mærke og se brudstykker af historier, der ligger mange år tilbage. Hvilken dejlig ”livsudvidelse” sådan en almindelig onsdag eftermiddag! Tak for det!”
Jane Fromberg, Sognepræst

Uforpligtende forespørgsel

favicon

Tak for
forespørgslen.

Vi svarer dig hurtigst muligt

Følg os på sociale medier
(så bliver vi glade!)

Del på facebook
Del på linkedin
Bliv inspireret af os

Modtag løbende inspiration til dit næste arrangement

cookies-bifald

Vi anvender cookies for at hjælpe dig at navigere og analyse sidens trafik. Hvis du forsætter med at bruge siden, accepterer du vores brug af cookies.